Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație

Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație
Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație

Află din rândurile următoare care sunt cele 3 tipuri de relații românatice și identifică-l pe al tău.

Dragostea este un sentiment profund și complex care se manifestă în diferite forme și capătă diferite sensuri, în funcție de fiecare persoană în parte. Deși se bazează pe anumite principii standard, fiecare poveste de iubire este diferită și se manifestă diferit în funcție de persoanele implicate. Așa cum există diferite tipuri de oameni cu nevoi și comportamente diferite, așa există diferite tipuri de relații romantice pentru a se potrivi dorințelor și nevoilor unice de dragoste și conexiune ale fiecărui individ.

Este foarte important de identificat care este tipul tău de relație, pentru a știi cum să crești conexiunea și iubirea dintre tine și partener. Modalitățile prin care oamenii își manifestă iubirea sunt precum diferite condimente pe care le adaugi în mâncare. Unele dintre ele pot să înrăutățească situația și să te facă să arunci mâncarea la gunoi, iar altele îi pot da gust și savoare.

Descoperă din rândurile următoare care sunt cele 3 tipuri de relații romantice și identific-o pe cea cate te caracterizează.

1. Relația romantică tradițională

Citește și: 20 de semne de avertizare că ești într-o relație de codependență

Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație
Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase

Relația romantică tradițională, după cum sugerează și numele, este relația pe care o vedem în filmele de dragoste și despre care citim în romanele de iubire. Este acea relație în care cei doi parteneri își doresc să trăiască împreună fericiți până la adânci bătrâneți. Într-o astfel de relație, ambii parteneri dau dovadă de exclusivitate, angajament și dorința comună de a crea o viață împreună.

Pentru a atinge acest obiectiv trebuie să se înțeleagă și să se susțină unul pe altul, să facă lucruri împreună astfel încât să contribuie la reușita cuplului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Deși această relație este construită pe ideea de relație ideală, la rândul său prezintă anumite provocări și obstacole care ar putea să îi destabilizeze pe cei doi parteneri. Aici vorbim despre gelozie, posesivitate și nesiguranță. Toate acestea pot perturba pacea și armonia din cuplu.

Astfel, este de datoria celor doi parteneri să comunice deschis despre problemele care apar în relația lor și să găsească împreună o cale de a trece peste.

2. Relația romantică modernă

Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație
Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație[Sursa foto: freepik]

Relația romantică modernă este din ce în ce mai des întâlnită în vremurile noastre, mai ales în rândul tinerilor, care nu își mai doresc încă o responsabilitate în plus.

O relație romantică modernă este o relație fără etichete, așteptări și angajament. Astfel, cei doi parteneri ajung să se bucure unul de compania celuilalt, fără a defini neapărat relația dintre ei și fără a face împreună planuri pe termen lung. Mai exact, se bucură de prezent și nu știu ce le rezervă viitorul. Partenerii vor merge la întâlniri, se vor distra împreună și chiar vor deveni intimi, dar nu vor fi parteneri exclusivi.

Acest tip de relație le permite să se simtă liberi, să se descopere pe ei fără să simtă presiunea asumării unei relații oficiale.

Cu toate acestea, este important de precizat că acest tip de relație, deși pare ideală pentru timpurile în care ne aflăm, vine la pachet cu o serie de provocări.

Fără așteptări sau limite clare, este ușor pentru o persoană să dezvolte sentimente mai puternice decât cealaltă, ceea ce duce la sentimente rănite și dezamăgire.

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

3. Relația conștientă

Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație
Înțelegerea celor 3 tipuri de relații romantice și identificarea tipului tău de relație[Sursa foto: freepik]

O relație conștientă se realizează între doi parteneri care sunt dispuși ca pe lângă a fi intimi unul cu altul, să se susțină reciproc și să crească împreună. Astfel, cei doi parteneri devin coechipieri și scopul lor devine creșterea personală și cunoașterea de sine alături de partener.

De aceea, scopul unei astfel de relații nu este acela de a funcționa doar ca echipă, ci de a vă ajuta unul pe altul să vă dezvoltați individual și să deveniți cea mai bună versiunea a voastră. Pentru a atinge acest scop trebuie să îi dați posibilitatea partenerul de a fi propria sa persoană.

Cel mai important acest în cadrul unei astfel de relații este sinceritate. Cu toate acestea, nu este vorba de a fi sincer doar cu partenerul, ci și cu propria ta persoană. Trebuie să fii dispus să-ți înfrunți temerile, insecuritățile și convingerile limitative și să le rezolvi cu sprijinul semnificativ al persoanei de lângă tine.

De asemenea, cel mai mare avantaj pe care îl are o astfel de relație este că veți dezvolta cu partenerul de viață un nivel de onestitate, deschidere, încredere și respect reciproc semnificativ.

Cu toate acestea, deși pare ideal, acest tip de relație presupune și multe provocări. Trebuie să fii dispus să fii vulnerabil, să-ți împărtășești gândurile și sentimentele cele mai profunde și să depășiți împreună toate provocările.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce este o relație de dragoste și ură? Înțelegerea complexității emoțiilor intense

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies