Interviu cu Frantz despre cartea „Mugetarile lui Frantz”: „Cartea asta e despre felul meu de a vedea lucrurile - optimist, fantezist si aventuros!”

Interviu cu Frantz despre cartea „Mugetarile lui Frantz”: „Cartea asta e despre felul meu de a vedea lucrurile - optimist, fantezist si aventuros!”
Interviu cu Frantz despre cartea „Mugetarile lui Frantz”: „Cartea asta e despre felul meu de a vedea lucrurile - optimist, fantezist si aventuros!”

Frantz Adrian Diaconescu este un tanar optimist si fantezit, asa cum se descrie el, care a scris „o carte despre placerea de a trai fiecare zi si de a descoperi viata dintr-un nou unghi, diferit de tot ceea ce este cunoscut pana acum”. El a acceptat sa ne impartaseasca mai multe „mugetari” de-ale lui.

De ce ar trebui sa cumpere cineva cartea “ Mugetarile lui Frantz”?

Farmecul acestei carti nu consta in stilul ei literar, cat in redarea fidela a unor aspecte de zi cu zi in care fiecare cititor se poate regasi. Cartea asta e despre placerea de a trai fiecare zi, despre a descoperi viata dintr-un nou unghi, diferit de tot ceea ce este cunoscut pana acum. Cartea asta e despre felul meu de a vedea lucrurile: optimist, fantezist, un pic “nebun”, aventuros si cu unele pilde ascunse printre randuri.

Imi place sa traiesc, ma fascineaza sa descopar viata izvorand din mine si materializandu-se prin tot ceea ce fac. Si sunt un tip curios, imi bag nasul peste tot iar astfel se nasc tot felul de situatii sucite pe care va invit sa le descoperiti.

Mai multe informatii puteti citi aici http://mugetarileluifrantz.ro/cartea-mugetarile-lui-frantz-curios-din-nastere-jurnalurban/

Spune-ne cate ceva despre personajul principal. In ce mod atrage el cititorii?

Intrucat este, in cea mai mare parte, o carte autobiografica, cred ca atrag prin spiritul liber care-mi ghideaza viata- oriunde ar duce asta.

Orice om condus de spiritul sau devine un spectacol numai bun de urmarit, capteaza atentia. E precum un creator caruia nu-i poti intui urmatoarea miscare, iar asta devine provocator oricarei minti, intrucat ea doreste mereu sa guste noul pe care nu l-a mai trait, sa-l studieze si sa-l inteleaga si, ulterior, sa-l ierarhizeze.

De mic am considerat ca e cel mai important sa-mi dezvolt personalitatea, neingradit de nimeni.

Poti fi sau nu de acord cu mine, intr-un final vei aprecia veridicitatea – iar asta e tot ce conteaza.

La ce trebuie sa se astepte cititorii cand se apuca de citit aceasta carte?

Ii sfatuiesc sa se elibereze de toate asteptarile, sa se relaxeze, sa faca cateva flotari si genoflexiuni mintale, apoi sa plece in calatoria “mugetatoare”. Ii asteapta surprize pe drum, dar si o gasca frumoasa ce formeaza “micul nostru spital de nebuni”:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.621725267903925.1073741831.287998161276639&type=3

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ce

anume te-a inspirat sa scrii aceasta carte?

Aud unele voci interioare, apoi le notez si asta e tot ce am de facut, in mare, pentru a lansa aceasta carte. Cred ca vin pe fondul faptului ca iubesc viata si o apreciez. Daca nu m-as simti fericit, in general, n-as putea sa-mi scot spiritul la joaca iar vocea mintii mi-ar innabusi vocea interioara. Imi mai place sa ma bucur de libertatea de a face orice ne propunem, neconditionati decat de propriile limite.

Aici societatea nu ne ajuta prea mult si nici nu doreste nimeni sa ne trezim constiinta spirituala, intrucat nu se doresc prea multi lideri care sa aiba pareri solide – ci sclavi, dar trebuie fiecare sa gaseasca solutii pentru a gestiona situatia in care se gaseste. Cartea mea sustine liderul din fiecare om sa iasa afara, la joaca.

Cum a avut loc trecerea de la cititul cartilor la scrisul lor?

N-am luat atat de in serios statutul de “scriitor”, pentru mine lucrurile sunt exact ca inainte.

Imi place sa scriu, ma distrez teribil cand o fac si asta e foarte important pentru ca imi place sa-mi impart starile pozitive cu cei din jur. Aspiratiile mele sunt inalte si pentru ca-mi doresc sa ma distrez la unison cu intreg globul si sa celebram impreuna viata, voi incepe sa-mi trimit noile proiecte la edituri din strainatate. Pentru mine e o problema de timp pana cand voi reusi sa ajung acolo unde mi-am propus.
Ce este foarte important, este sa dai inapoi comunitatii tot ce ai invatat, sa ajuti la procesul evolutiv, contribuind intr-un mod frumos si sanatos. Simtul civic este o calitate pe care orice om trebuie sa si-o dezvolte.

Spuneai la un moment dat pe blogul tau ca iubesti femeia. In conceptia ta cum arata femeia perfecta? Ce calitati trebuie sa aiba aceasta?

Frati pamanteni, acesta e un anunt important, femeia perfecta nu exista, e un ideal pe care-l cautam la nesfarsit pentru ca ne cautam pe noi de fapt, cautam sa ne oglindim in “acea” femeie suprema (cat mai pura spiritual, angelica), anima – adica partea noastra feminina- din noi. Unii barbati mai puternici accepta provocarea de a fi cu adevarat barbati, de a avea langa ei o “oglinda cat mai curata” in care sa reuseasca sa-si descopere adevaratul “eu”, altii mai slabi a caror minte e incetosata de ego isi cauta o femeie pe masura lor. Dar lucrurile sunt perfecte, in felul lor, e important de inteles ca fiecare isi traieste prezentul pe care il merita.

In conceptia mea o femeie trebuie sa fie femeie mai intai, si sa-si urmeze mereu spiritul, avand mintea drept sfatuitor. O femeie puternica e cea care a descoperit de unde-i izvoraste adevarata putere: din vulnerabilitate, iar apoi n-o foloseste in scopuri meschine. Da, stim cu totii ca lucrurile nu sunt tocmai “roz” atunci cand ne deschidem ochii in jurul nostru, insa nu trebuie sa uitam ca suntem in competitie doar cu noi insine, ca nu exista scuze care sa ne elibereze constiinta de presiunea exercitata de greselile noastre. Intr-un final, e despre noi in fata lui Dumnezeu.

Cum se impaca modelingul cu televizunea si cu scrisul? Ce iti place cel mai mult sa faci?

Modelingul e imaginea de care ma folosesc si in televiziune, scrisul reprezinta continutul care umple acea imagine – asadar totul se impleteste perfect. Intrucat sunt un vesnic cautator al deslusirii vietii, voi alege scrisul drept raspuns in fata intrebarii tale. El e pilonul pe care construiesc.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Este vreun scriitor care te inspira? Ce fel de carti iti place sa citesti?

Imi plac cartile de umor si autori precum Jerome K Jerome sau Iain Hollingshead. Totusi, ador cartile de autodezvoltare- autori precum  John Maxwell, Charles Haanel, Gregg Braden, Osho, Joseph Murphy sau Louise Hay.

Te-ai gandit sa scrii un nou volum de mugetari?

Scriu o nuvela si sunt bucuros de felul in care povestea capata contur. Nu va pot da informatii acum, insa sunt sigur ca va atrage atentia. Puteti sta la 220 – adica la curent – pe blogul meu: http://mugetarileluifrantz.ro/

Ai declarat de multe ori ca esti o persoana optimista. Cum reusesti sa vezi tot timpul partea plina a paharului?

Sunt optimist pentru ca ascult de vocea interioara si astfel adesea celebrez viata. Cand ma trezesc multumesc Universului pentru ca sunt sanatos, ca nu ne aflam intr-un razboi si astfel pot face ce-mi place mie sa fac, ca “vad” iubirea din suflet – iar asta e cel mai important. Apoi sunt fericit pentru ca am muzica, nu exista zi in care sa nu ascult muzica.

Cred ca e vorba de a constientiza aprecierea vietii.

Credit photo: Sergiu Zimbilschi



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies