Interviul de angajare. Care trebuie să fie comportamentul intervievatului

Interviul de angajare. Care trebuie să fie comportamentul intervievatului
Interviul de angajare

Toată lumea dorește să aibă succes la interviul de angajare, însă trebuie să aibă un as în mânecă de fiecare dată. Află din rândurile de mai jos care trebuie sa fie comportamentul intervievatului!

Aida Chivu, specialist HR, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum trebuie să fie comportamentul unei persoane în momentul în care merge la un interviu de angajare.

Care trebuie să fie comportamentul intervievatului

În momentul în care vorbim de un interviu de angajare, trebuie să avem grijă la comportamentul pe care decidem să îl adoptăm, pentru a face o impresie cât mai bună.

Prezentarea

Un lucru important este prezentarea cât mai simplă, fără a preciza poreclele. De asemenea, fiecare persoană trebuie să arate faptul că sunt pregătiți și că știu foarte bine de ce si unde au venit, pentru a inspira încredere și profesionalism.

“Prezentarea are legătură cu momentul acela în care noi intrăm într-o încăpere. De preferat, prenume, nume, nu folosesc nickname-uri.

La prezentare arăt ca sunt pregătit, că știu unde am venit”, a spus specialista.

Citește și: Cum trebuie să te îmbraci la interviul de angajare. Recomandări pentru o ținută corespunzătoare

Interviul de angajare[Sursa foto: freepik]

Cronologie

În timpul interviului de angajare, cel mai sănătos pentru fiecare este să înceapă să vorbească despre ultima școală absolvită și despre ultimul job de unde a căpătat experiență, cronologic până în prezent.

De asemenea, este necesară citirea CV-ului înainte de interviu.

“Ne apucăm de la ultima școala absolvită, este cel mai sănătos. Spunem despre primul job unde am căpătat ceva experiență, apoi cronologic pana in zilele noastre. Apropo de asta, este foarte important să citim CV-ul pe care l-am trimis înainte”, a mai spus ea.

Personal

Totodată, un lucru care trebuie stabilit de la bun început, înainte de a merge la interviul de angajare, este dacă pot fi depășite câteva limite, precum împărtășirea câtorva lucruri personale. Mai precis,

dacă se poate discuta despre hobby-uri și pasiuni personale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

“Aici discutăm despre o abordare personală, răspund sau nu răspund la întrebări personale. Eu aș vrea să dărâm cumva mitul ăsta, suntem un întreg personal și profesional, bineînțeles că nu depășim niște limite. Personal înseamnă să vorbesc despre mine în niște linii obiective: hobby-uri, pasiuni, să mă cunoști și personal”,

a menționat aceasta.

Citește și: Care sunt drepturile angajaților în caz de concediere

Interviul de angajare[Sursa foto: freepik]

Bani

Oamenii tind să se lovească de problema de a discuta despre salarizare, însă aceștia trebuie să fie pregătiți să vorbească despre bani. De asemenea, nu este necesar să ofere o sumă fixă daca nu cunosc, însă pot da un interval în care se simt confortabili.

“Este cel mai cel subiect, trebuie să poți vorbi despre bani, nu trebuie să dai o sumă fixă dacă nu știi, dar trebuie să dai un interval. Fie precizezi intervalul în care eu sunt confortabil, fie spun << Aici, în intervalul ăsta, am putea să stăm de vorbă. >>”, a mai spus ea.

De ce ne schimbăm jobul

De asemenea, fiecare persoană trebuie să fie obiectivă atunci când vorbesc despre decizia de a părăsi celălalt loc de muncă

“Trebuie să răspund de ce vreau să plec de la compania X, nu pentru că sunt nu știu cum, ci pentru că… un motiv obiectiv”, a precizat specialista.

Ținuta

Ținuta intervievatului trebuie să fie cât mai confortabilă, adaptată jobului companiei, fără a atrage atenția asupra fizicului deoarece oamenii își doresc să fie ascultați atunci când se prezintă.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Nu ne îmbrăcăm ca și cum mergem în excursie la munte. Trebuie să ne simțim confortabil, nu trebuie să ne strângă cămașa, bluza, cumva să atragem atenția asupra noastră fizic pentru că ne dorim să fim ascultați, să mergem să ne prezentăm. La un interviu trebuie să spui cine ești, ce știi să faci foarte bine și ce vrei. Astfel, ținuta trebuie să fie confortabila, adaptată jobului companiei”, a explicat ea.

Interviul de angajare[Sursa foto: freepik]

Atitudine

Atitudinea trebuie să fie cât mai pozitivă și umilă, nu arogantă sau una superioară deoarece scopul este de a demonstra că există deja niște competențe ideale noului job.

“Lăsăm aroganța și atitudinea de autoinsuficiență, lăsăm superioritatea indiferent dacă suntem cei mai buni. Trebuie să avem o atitudine să îi spunem humble, adică nici nu mă duc cu capul plecat pentru că nu cerșesc un job, ci mă duc să fac ceva și să demonstrez că totuși am niște competențe”, a mai zis aceasta.

Limbajul

Folosirea formulelor de politețe este extrem de importantă în timpul unui interviu de angajare. Fiecare angajator decide dacă invită sau nu intervievatul să i se adreseze pe nume.

“Limbajul înseamnă să păstrăm o formulă de politețe. Totuși, nu ne adresăm la per tu imediat cum am ajuns, măcar așteptăm să ne invite celălalt să îi spunem pe nume.”, a menționat ea.

Rezultate

De asemenea, rezultatele companiei din trecut nu trebuie însușite ca fiind personale. Se poate specifica, în schimb, faptul că a existat o contribuție personală pentru acele rezultate.

“Este ce nu trebuie să spunem ca să nu rămânem la așa nu. Nu trebuie să ne însușim rezultatele companiei ca fiind ale noastre personale. Pot să spun ca am avut o contribuție la aceste rezultate, dar nu le-am făcut eu.”, a spus specialista.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Care sunt drepturile angajaților în caz de concediere

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies