Intrarea Maicii Domnului în Biserică este una dintre sărbătorile mari ale lunii noiembrie. Iată ce este bine să faci în această zi, ca să ai parte de noroc și sănătate.
Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Această sărbătoare cade în fiecare an pe data de 21 noiembrie și chiar dacă în această perioadă suntem în Postul Crăciunului, în această zi este dezlegare la pește.
Ce reprezintă, de fapt, Intrarea Maicii Domnului în Biserică
Intrarea Maicii Domnului în Biserică este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox.
Puțină lume știe însă ce se sărbătorește, de fapt, în această zi. Intrarea Maicii Domnului în Biserică mai este cunoscută și sub denumirea de Ovidenie. Aceasta este prima sărbătoare din Postul Crăciunului, iar credincioșii au voie să mănânce pește, indiferent în ce zi a săptămânii cade această sărbătoare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Intrarea Maicii Domnului în Biserică reprezintă momentul în care părinții Fecioarei, Ioachim și Ana, au dus-o pe Maica Domnului la templu, la vârsta de 3 ani. Sfinții Părinți nu puteau să aibă copii și L-au rugat pe Dumnezeu să-i ajute să devină și ei părinți.
Cei doi au promis că dacă se va întâmpla această minune, vor duce copilul la templu și îl vor închina lui Dumnezeu. Rugile le-au fost ascultate și un înger a venit și i-a anunțat că vor avea o fată, pe care o va chema Maria. Atunci când Fecioara a împlinit vârsta de 3 ani, Sfinții Părinți și-au îndeplinit promisiunea.
Preotul Zaharia, cel care era tatăl Sfantului Ioan Botezatorul, a primit-o pe Fecioara Maria și a dus-o în Sfânta Sfintelor, încăperea cea mai importantă din templu.
Fecioara a stat acolo până la vârsta de 15 ani.Intrarea Maicii Domnului în Biserică, tradiții și obiceiuri
În popor, această sărbătoare este considerată extrem de importantă, pentru că Fecioara Maria este cea care ascultă rugăciunile venite din sufletul credincioșilor. Există foarte multe tradiții și obiceiuri, care sunt păstrate cu sfințenie și în zilele noastre, mai ales la țară.
De exemplu, fetele care vor să afle cu cine se vor căsători trebuie să meargă la fântâna din sat.
Este bine ca în această zi să se dea de pomană pentru sufletele celor care au murit fără lumânare. Fiind post, pachetele pot conține pește, fructe, covrigi, turte de mălai, colaci, dar și candele. În anumite zone ale țării, copiii pun crengi de măr în apă, pentru ca acestea să înflorească până la Anul Nou.
Cu ele pot merge la sorcovit.