Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Traditii si obiceiuri de 21 noiembrie pentru spor si sanatate

Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Traditii si obiceiuri de 21 noiembrie pentru spor si sanatate
Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Traditii si obiceiuri de 21 noiembrie pentru spor si sanatate

Intrarea in Templul din Ierusalim a Maicii Domnului s-a intamplat intr-o zi de 21 noiembrie, pe cand Maria avea doar trei ani, iar parintii implineau fagaduinta ca, atunci cand vor fi parinti, vor inchina copilul lui Dumnezeu.

Intrarea Maicii Domnului in Biserica: Traditii pentru spor si sanatate

In popor, Vovidenia, ziua Intrarii Maicii Domnului in Biserica, este considerata a fi o zi magica.  In aceasta zi se fac previziuni referitoare la oameni si la vreme. Numele de Vovidenie provine din slavona si se traduce "ceea ce se face vazuta".  In traditia populara, in ziua se Vovidenie se deschid cerurile si credinciosii inteleg graiul animalelor.



Se spune ca asa cum va fi vremea in aceasta zi, asa va fi toata iarna.

Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica este asociata cu metafora Luminii. De aceea, in caminele credinciosilor este bine ca  lumina candelei si focul din sobe sau semineu  sa arda toata noaptea.

Astazi este sarbatoarea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, numita in popor si Vovidenia sau Ovidenia, care inseamna "ceea ce se face vazuta".
Sinaxarul din Minei spune: "Intrarea in Biserica legii a Doamnei de Dumnezeu Nascatoarei a pricinuit ortodocsilor crestini praznic minunat si a toata lumea, fiindca s-a facut aceasta intr-un chip minunat si este inaintemergatoare a marii si infricosatoarei taine a Intruparii Cuvantului lui Dumnezeu".

Intrarea in Biserica sau mai bine zis in Templul din Ierusalim a Maicii Domnului este un eveniment praznuit in Biserica Ortodoxa despre care nu se face pomenire in Sfanta Scriptura, insa in Sfanta Traditie exista foarte multe referinte la ea.
In relatarea din "Vietile Sfintilor" despre aceasta sarbatoare se face povestirea intregului episod al aducerii la Templul din Ierusalim a Maicii Domnului. Cum s-a derulat procesiunea, ce au spus Dreptii Parinti Ioachim si Ana, precum si arhiereul Zaharia, vom vedea din scurta istorioara despre Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sursa



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies