Intrarea in Templul din Ierusalim a Maicii Domnului s-a intamplat intr-o zi de 21 noiembrie, pe cand Maria avea doar trei ani, iar parintii implineau fagaduinta ca, atunci cand vor fi parinti, vor inchina copilul lui Dumnezeu.
Intrarea Maicii Domnului in Biserica: Traditii pentru spor si sanatate
In popor, Vovidenia, ziua Intrarii Maicii Domnului in Biserica, este considerata a fi o zi magica. In aceasta zi se fac previziuni referitoare la oameni si la vreme. Numele de Vovidenie provine din slavona si se traduce "ceea ce se face vazuta". In traditia populara, in ziua se Vovidenie se deschid cerurile si credinciosii inteleg graiul animalelor.
Se spune ca asa cum va fi vremea in aceasta zi, asa va fi toata iarna.
Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica este asociata cu metafora Luminii. De aceea, in caminele credinciosilor este bine ca lumina candelei si focul din sobe sau semineu sa arda toata noaptea.
Astazi este sarbatoarea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, numita in popor si Vovidenia sau Ovidenia, care inseamna "ceea ce se face vazuta".
Intrarea in Biserica sau mai bine zis in Templul din Ierusalim a Maicii Domnului este un eveniment praznuit in Biserica Ortodoxa despre care nu se face pomenire in Sfanta Scriptura, insa in Sfanta Traditie exista foarte multe referinte la ea.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro