Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiții și superstiții

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiții și superstiții
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiții și superstiții

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este a doua sărbătoare mare din luna noiembrie. Există mai multe tradiții și obiceiuri care trebuie respectate în această zi, ca să-ți meargă bine tot anul.

Luna noiembrie are trei sărbători mari, trecute cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Este vorba despre Sfinții Mihail și Gavril, Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Sfântul Andrei. 

Când se sărbătorește Intrarea Maicii Domnului în Biserică

În fiecare an, pe data de 21 noiembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Anul acesta, această zi pică într-o zi de luni și chiar dacă ne vom afla în Postul Crăciunului, pe 21 noiembrie va fi dezlegare la pește. 

În tradiția populară, ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică poartă numele de Ovidenie. Sunt multe persoane care nu știu exact ce se sărbătorește, de fapt, în această zi. Ei bine, 21 noiembrie este ziua în care Sfinții părinți Ioachim și Ana au dus-o pe Fecioara Maria la Templul din Ierusalim, pe când Aceasta avea doar 3 ani. 

Arhiereul Zaharia a fost cel care a dus-o pe Maica Domnului și a închinat-o în Sfânta Sfintelor.

Acesta este locul cel mai sacru din Templu. Doar arhiereul are voie să intre acolo și o singură dată pe an. Fecioara Maria a stat la Templu timp de 12 ani. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Tradiții și obiceiuri de ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică

În popor, Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Ovidenia mai este cunoscută și drept ”Sărbătoarea Luminii”.

Oamenii respectă cu sfințenie această zi, plină de tradiții, transmise din generație în generație. 

Fetele nemăritate, care vor să-și găsească ursitul, trebuie să meargă la fântâna din sat cu o lumânare, neapărat de culoare albă. În momentul în care cocoșul va cânta, fetele trebuie să aprindă lumânările, în timp ce stau pe marginea fântânii.

În același timp, acestea trebuie să se uite în apa din puț. Se

crede că pe luciul apei, fiecare fată va putea vedea chipul celui care o va lua de soție. 

În această zi se mănâncă de post, dar este dezlegare la pește. Preparatele care se vor consuma pe 21 noiembrie trebuie duse înainte la biserică, pentru a fi sfințite. De asemenea, este bine să dați de împărțit din aceste mâncăruri. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În biserică, preoții îi pomenesc pe cei care au murit fără lumânare. Puteți să dați de pomană pește, fructe, dar și o candelă, pentru ca cei de pe lumea cealaltă să aibă lumină. În anumite zone ale țării, femeile pregătesc plăcinte de dovleac, pe care le împart oamenilor. 

De asemenea, se dă de împărțit și o lumânare albă, despre care se crede că nu se stinge niciodată pe lumea cealaltă.

De ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică nu se spală rufe și nu se fac treburi în casă și în gospodărie. Femeile nu au voie să lucreze nici cu lâna. Se crede că în acest fel, animalele sunt protejate. 

Tot în această zi, este bine să nu fiți supărat pe nimeni. Trebuie să vă împăcați cu cei cu care v-ați certat și să-i iertați pe cei care v-au greșit.

De asemenea, astăzi este bine să ții în buzunar o cruciuliță cu Maica Domnului, care îți va purta mult noroc în anul ce vine.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies