Întrebări și răspunsuri despre organizarea înmormântării cuiva drag…

Întrebări și răspunsuri despre organizarea înmormântării cuiva drag…
Întrebări și răspunsuri despre organizarea înmormântării cuiva drag…

Din păcate, viața nu este alcătuită dooar din momente fericite, iar cel mai dificil dintre ele îl reprezintă încetarea din viață a unei persoane dragi nouă.

Apelarea la o firmă de pompe funebre este una dintre cele mai inspirate decizii în aceste clipe grele, pentru că angajații acesteia te pot ajuta enorm cu tot ce înseamnă organizarea priveghiului, a înmormântării și multe altele. Dar, cu toate acestea, cu siguranță ai și unele întrebări la care ai vrea și răspunsuri cât mai clare. Aceasta am încercat să facem noi în rândurile următoare, pe care te invităm să le parcurgi în continuare.

 

Care sunt pașii ce trebuie urmați în caz de deces al unei persoane dragi?

 

Atunci când trecerea în neființă s-a produs la domiciliu, trebuie anunțat medicul de familie al persoanei decedate sau serviciul de ambulanță, pentru că este nevoie de un medic pentru a se constata decesul. Abia apoi poți suna la firma de servicii funerare, de preferabil una profesionistă, cum este și presidentfunerare.ro. Fiind vorba de o echipă care are multă experiență, disponibilitatea acestora este non-stop, ceea ce contează enorm, pentru că timpul până la înmormântare trece extrem de repede, și ai nevoie de cineva care să știe să se descurce cu toate procedurile legale, dar și obiceiurile religioase.

 

Ce servicii funerare pot fi utilizate?

 

Pentru că, după cum aminteam ceva mai sus, avem de a face cu o agenție funerară profesionistă, la dispoziția celor interesați sunt puse mai multe pachete funerare, în funcție de bugetul disponibil. De regulă, în cadrul acestora avem de a face cu alegerea crucii de lemn și a sicriului, organizarea înmormântării, servicii de toaletare și îmbălsămare a persoanei decedate, organizarea priveghiului și a înmormântării. La nevoie, mai sunt oferite și altele care țin de transportul funerar intern și/sau internațional, precum și ajutorul necesar pentru a obține cât mai rapid toate actele de care este nevoie pentru înmormântare, dar și a ajutorului de deces.

 

Cât costă o înmormântare?

 

O cifră exactă este imposibil de oferit, deoarece totul depinde de bugetul pe care îl are la dispoziție. Există chiar și posibilitatea să nu fie plătiti niciun ban, din propriul buzunar deoarece totul se achită cu ajutorul de deces oferit în acest sens de Stat. Dar, cu toate acestea, există multe alte pachete funerare pentru care poți opta, și fiind vorba despre profesioniști, există chiar și varianta de a le achita în rate.

 

Cum rămâne cu transportul funerar?

 

O adevărată firmă de pompe funebre profesionistă este nu doar una care se ocupă de transportul de acasă la biserică și apoi la cimitir al persoanei decedate și eventual a rudelor acesteia. Pentru că sunt multe situațiile în care decesul celui drag nouă are loc peste hotare, trebuie să iei în calcul și serviciile de repatriere și transportul internațional. La ce bun să apelezi la mai multe firme ca să îți rezolvi problema când totul este mult mai simplu cu presidentfunerare? Aici ai siguranța că indiferent dacă vorbim despre transport funerar intern și/sau internațional, acesta se efectuează în cele mai bune condiții, cu respectarea cadrului legal aflat în vigoare și a normelor europene în acest sens.

 

Cine se ocupă de organizarea priveghiului și a mesei de pomenire de după?

 

Organizarea unei înmormântări decente și corecte, din toate punctele de vedere, reprezintă un ultim gest de iubire și respect pe care îl poți face față de persoana care tocmai ce a încetat din viață. Cu toate

acestea, este imposibil să poți afirma că ai cunoștință despre tot ceea ce menționează legile în acest sens, care sunt pașii care trebuie să îi urmezi. La fel de dificilă este și organizarea priveghiului, deoarece presupune multe obiceiuri religioase pe care nu ai de unde să le cunoști. Aici intervin, salvator, specialiștii de la firma de pompe funebre care se vor ocupa de toate acestea în locul lor. De asemenea, există posibilitatea ca aceștia să fie responsabili și de tot ceea ce presupune organizarea mesei de pomenire de după înmormântare, așa că poți discuta și acest aspect cu ei.

 

Se pot ocupa și de organizarea unei incinerări?

 

Toate cele pe care ți le-am menționat mai sus sunt valabile în cazul unei înmormântări tradiționale. Cu toate acestea, în ultima vreme, din varii motive, sunt destui de mulți românii care iau în calcul și varianta unei incinerări. Și în acest caz discută cu personalul firmei de pompe funebre cu care vrei să colaborezi să vezi care este politica lor în acest sens, dacă poți apela la serviciile lor, și care sunt procedurile care trebuie urmate. De regulă, nu ar trebui să fie o problemă!

 

Ia-ți rămas bun așa cum se cuvine

 

Încetarea din viață a unei persoane apropiate nu este niciodată un moment peste care poți trece cu ușurință. Timpul pe care îl ai la dispoziție până la înhumarea acesteia este destul de scurt, iar tu ai nevoie de el pentru a te obișnui cât de cât cu ideea, să discuți cu rudele și cei care vor veni să îți prezinte condoleanțe și multe altele. Așa că nu este de mirare că simți că ai nevoie de ceva mai mult timp pentru a-ți lua rămas bun așa cum se cuvine! Tocmai aici aparte marele avantaj pe care îl oferă firmele de pompe funebre: faptul că se ocupă de toate acele acțiuni care îți răpesc destul de multe ore, și pe care le poți folosi acum după cum ți-am explicat mai sus! Ai grijă doar să optezi mereu la serviciile unor profesioniști pentru a se evita situațiile neplăcute, și totul va fi bine!



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies