Intrebuintari utile ale otetului in casa

Intrebuintari utile ale otetului in casa
Intrebuintari utile ale otetului in casa

Banalul otet iti vine in ajutor in diverse situatii, fiind un bun dezinfectant, dar si o solutie eficienta si a indemana pentru curatarea multor suprafete din casa.

Bucatarie

1 Inlocuieste solutia pentru curatat aragazul si alte obiecte „lipicioase” din casa ta una formata dintr-o lingura de otet, una de bicarbonat de sodiu si detergent de vase sau detergent lichid.

2 Placajul de pe masa din bucatarie si fundurile folosite pentru tocat vor fi curate si nu vor mai mirosi urat daca le stergi cu o carpa inmuiata in otet alb.



3 Ca sa scapi de mirosul intepator al galetii de gunoi, spal-o cu o jumatate de cana de otet fierbinte in care ai adaugat 2 linguri de bicarbonat si clateste-o bine.

Baie

4 Urmele de sapun din baie pot fi indepartate cu ajutorul unei carpe inmuiate in otet.

5 Pentru a curata si a da luciu bateriilor cromate de la chiuvete foloseste o pasta formata dintr-o lingura de otet, 2 linguri de sare si putina apa.


6 Desfunda teava de la chiuveta turnand in ea o cana de otet fierbinte in care ai adaugat o lingura de bicarbonat de sodiu. Lasa solutia sa actioneze timp de 5 minute, dupa care da drumul la apa calda timp de cateva minute.

Restul casei


7 Jaluzelele din plastic deschis la culoare pot fi curatate foarte usor cu o solutie din otet si apa calduta si o bucata de vata sau o carpa moale.


8 Urmele inestetice de pe fundul vazelor sau sticlelor pot fi indepartate tot cu ajutorul unei canite de otet. Daca acestea se incapataneaza sa nu dispara, adauga in otet cateva boabe de orez si scutura bine sticla sau vaza pana cand petele dispar.

9 Ca sa lustruiesti obiectele din alama sau cupru foloseste o pasta formata dintr-o lingura de otet si doua linguri de bulion sau ketchup.


Sursa: acasa.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies