Întreținerea bijuteriilor. Cum să cureți și să îți îngrijești accesoriile din aur și argint

Întreținerea bijuteriilor. Cum să cureți și să îți îngrijești accesoriile din aur și argint

Aurul și argintul sunt materiale durabile, dar în timp și după o utilizare frecventă, acestea tind să își estompeze luciul sau să se întunece.

Fie că este vorba de un un inel de aur, o brățară sau un colier argint, există metode prin care să readuci culoarea și strălucirea bijuteriilor tale. Totuși, trebuie să îți spunem de la bun început că următoarele proceduri de curățare nu sunt indicate pentru bijuteriile placate cu aur sau argint, ci pentru bijuteriile integral din aur sau argint.

 

Pe de altă parte, dacă bijuteria ta conține o perlă sau o piatră, trebuie să știi că procesul de curățare pentru aceasta va fi cu siguranță diferit, așa că, în aceste cazuri, trebuie să consulți un bijutier profesionist. Așa că vom începe să îți explicăm, pentru fiecare metal în parte, ce trebuie să faci pentru a reda frumusețea acelor piese pe care le iubești.

 

Sfaturi pentru îngrijirea bijuteriilor și accesoriilor din aur

 

În ciuda faptului că aurul este un metal foarte rezistent, nu înseamnă că nu necesită o anumită îngrijire pentru a-l face să arate mai bine în timp. De fapt, dacă este îngrijit corespunzător, își poate păstra proprietățile ca în prima zi.

 

Aurul este un material nobil care rezistă trecerii timpului, dar necesită îngrijire specifică. Un bun sfat ar fi să nu porți niciodată la piscină și la dus o bijuterie din aur. Clorul este unul dintre cei mai mari dușmani ai aurului, deoarece îl face opac. Din acest motiv, ori de câte ori intri într-o piscină sau jacuzzi este indicat să îți scoți bijuteriile. La fel, este indicat ca la intrarea la duș să eviți să porți bijuteriile din acest material. Săpunurile și alte substanțe chimice pot crea, de asemenea, straturi opace.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Aurul este un metal moale, adică poate suferi lovituri, zgârieturi și deteriorarea texturii sale. Din acest motiv, este esențial să îți depozitezi bijuteriile în așa fel încât să previi contactul lor cu alte metale sau obiecte care pot cauza acest tip de daune. Dacă totuși bijuteriile tale au suferit unele daune, poți apela la un serviciu de reparatii bijuterii.

 

În funcție de tipul de bijuterie și de utilizarea pe care o oferi, poți stabili rutine periodice pentru a-ți lustrui bijuteriile și astfel să ai grijă de aurul tău. Pentru a o face acasă poți folosi o cârpă de piele întoarsă, foarte moale, cu care să freci foarte bine piesă. Cu toate acestea, este esențial să nu folosești alt tip de țesătură, mai ales dacă este cu o textură aspră. Există și carpe speciale pentru lustruirea bijuteriilor. În cazul în care este un accesoriu scump sau foarte fin, este întotdeauna o alternativă bună să mergi la un bijutier specializat pentru întreținerea piesei.

 

Evită să folosești pastă de dinți sau bicarbonat de sodiu. Aceste două substanțe sunt indicate în multe trucuri pentru a lustrui aurul. Cu toate acestea, nu sunt cele mai bune opțiuni.

Într-adevăr, funcționează bine pentru lustruirea rapidă sau fixarea unei piese care nu mai arată atât de bine, dar nu sunt recomandate ca parte a rutinei de îngrijire a aurului. Ambele substanțe pot atenua finisajul bijuteriei. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate zgâria.

 

Odată cu utilizarea zilnică a bijuteriilor și accesoriilor din aur, este normal să se acumuleze murdărie, cum ar fi reziduuri de săpun, past de dinți, creme sau uleiuri. În cazul aurului, curățarea este simplă și trebuie făcută în mod regulat. Cel mai bine este să folosești apă călduță, o periuță de dinți cu peri moi și un strop de săpun neutru. Este important să eviți săpunul excesiv sau aplicarea altor tipuri de substanțe care sunt corozive. Este important să clătești bine cu săpun pentru a preveni lipirea unui strat de bijuterie. În cele din urmă, uscarea trebuie făcută cu o cârpă din microfibră sau din piele întoarsă. Aceste materiale previn zgârieturile.

 

Loțiunile și parfumurile, machiajul, fixativele, cremele și alte produse cosmetice pot face ca bijuteriile tale să aibă straturi de murdărie pe ele. Prin urmare, cel mai bine este că bijuteriile să fie ultimul lucru pe care îl pui atunci când pleci de acasă.

Citește și: Patrick și Bianca, apariție inedită pe Internet! Fotografia cu cei doi a adunat mii de aprecieri și comentarii de la fani: „Cel mai frumos cuplu al momentului”- kanald.ro

Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru îngrijirea bijuteriilor și accesoriilor din argint

Este păcat să ai obiecte din argint și să nu le poți arăta. Este incontestabil ca tacâmurile, bijuteriile și ornamentele din argint sunt foarte elegante și adaugă o notă

de clasă oriunde sunt așezate. Cu toate acestea, argintul este adesea afectat de ternizare sau de o acțiune care practic șterge toată strălucirea să caracteristică. Având în vedere aceste circumstanțe, primul lucru pe care îl facem de obicei este să dăm vina pe persoana care ni l-a vândut sau să punem la îndoială calitatea materialului.

 

Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, lipsa de strălucire apare din cauza proceselor naturale inerente acestui material. Contactul cu mediul înconjurător sau cu transpirația din piele face că argintul să reacționeze și să-și piardă, încetul cu încetul, aspectul original distins. Ce putem face pentru a rezolva această problemă? Iată câteva sfaturi pentru a curăța accesoriile din argint.

Folosește apă și detergent. Dacă bijuteriile tale nu sunt foarte opace, apă cu săpun poate fi suficientă. Freacă ușor cu degetele și clătește bine bijuteriile sau accesoriile. Temperatura apei nu trebuie să fie fierbinte, ci caldă. Apoi usucă piesa cu o cârpă moale, nu cu hârtie sau prosop, deoarece acestea sunt abrazive.

 

Poți să folosești bicarbonat de sodiu, contrar față de curățarea bijuteriilor din aur. Trebuie să faci o pastă cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Vei curăța astfel piesă din argint, frecând ușor cu degetele. La final, clătește cu apă călduță și usucă cu o cârpă moale și curată.

Pentru argint, mai poți folosi sare și folie de aluminiu. Umple un vas cu apă caldă, adaugă o lingură de sare și amestecă până se dizolvă. Apoi ia o folie de aluminiu, pune-o pe fundul recipientului și pune bijuteria de argint în interiorul recipientului. Așteaptă câteva minute, scoate bijuteria și clătește cu apă călduță. Mare atenție dacă bijuteria are pietre. Dacă nu ești sigur că poți curăța temeinic, cel mai bine este să apelezi la serviciile unui bijutier.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Paste cu sos pesto. Un gust absolut deosebit, atunci când sosul este pregătit direct în casă!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Alin Oprea, mesaj dur la adresa fostei soții, Larisa Uță: „Războiul dintre noi nu se va încheia”

Mini tort cu dulceață de vișine. Va impresiona și cel mai pretențios degustător!

„Ai jignit-o în utimul hal!”. Antoni o face pe Criss să plângă iar Moldo explodează! Aflați ce acuzații își aduc concurenții în episodul de vineri, 18 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires