Nutritionista Charlotte Stirling-Reed iti spune care sunt regulile unei seri in care trebuie sa consumi alcool in mod inteligent.
Pentru cele mai multe dintre noi, un pahar cu vin dupa serviciu este momentul de care ne bucuram intotdeauna cel mai mult. Cateodata, acest pahar se transforma cu usurinta in doua sau trei, iar a doua zi ne trezim cu dureri de cap si mahmureala.
Cheia unei vieti sanatoase este moderatia, caci alcoolul in exces poate provoca distrugerea ficatului si iti creste riscul de a face cancer.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
O unitate de alcool contine in jur de 56 de calorii, ceea ce face ca un pahar cu vin sa fie echivalentul unei felii de tort sau al unei felii mari de pizza.
1. Intreaba intotdeauna daca exista si o versiune light a bauturii.
2. Alege intotdeauna pahare mai mici si trage de ele cat poti de mult.
3. Bea apa in timp ce bei alcool- te ajuta sa iti reduci cantitatea si te mentine hidratata.
4. Evita cocktailurile, in special cele cu frisca, zahar si sirop.
5. Amesteca vinul cu apa minerala sau suc pentru a-l dilua putin.
6. Atunci cand alegi cocktailuri, opteaza pentru cele cu cele mai putine calorii.
7. Tot alcoolul contine cam acelasi numar de calorii, asa ca trebuie sa te concentrezi asupra cantitati si asupra elementelor cu care il amesteci.
8. Un pahar de sampanie are acelasi numar de calorii ca o unitate, deci poti sa-l bei.
Sursa: harpersbazaar.com