Invata sa faci aluat sfaramicios! Iata cat este de usor!

Invata sa faci aluat sfaramicios! Iata cat este de usor!
Invata sa faci aluat sfaramicios! Iata cat este de usor!

Alina Laufer a pregatit o reteta simpla la "Draga mea prietena". Poti folosi aluatul pentru tarte si quiche-uri.

 

Ingrediente
200 g unt
400 g faina
100 ml apa foarte rece
Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri
2 linguri otet
Mod de preparare
Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip.
Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos.
Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura.
Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti. Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect.
Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare. Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.
Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat. Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.

Ingrediente

200 g unt
400 g faina 
100 ml apa foarte rece

Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri 
2 linguri otet

Mod de preparare


Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip. 

Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos. 



Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura. 

Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti.
Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect. Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare.
Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.

Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat. Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Care este secretul folosit de mamaia Lenuța pentru dulceața de gutui? "Am cules gutuile din copac, că acum e toamnă, s-au copt!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies