Invata sa faci aluat sfaramicios! Iata cat este de usor!

Invata sa faci aluat sfaramicios! Iata cat este de usor!

Alina Laufer a pregatit o reteta simpla la "Draga mea prietena". Poti folosi aluatul pentru tarte si quiche-uri.

 

Ingrediente
200 g unt
400 g faina
100 ml apa foarte rece
Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri
2 linguri otet
Mod de preparare
Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip.
Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos.
Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura.
Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti. Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect. Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare. Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.
Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat. Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.

Ingrediente

200 g unt
400 g faina 
100 ml apa foarte rece

Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri 
2 linguri otet

Mod de preparare


Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip. 

Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos. 

Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura. 

Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti. Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect. Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare. Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.

Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat. Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor