Invata sa faci amandina in doar 5 minute! Uite care este cea mai simpla reteta

Invata sa faci amandina in doar 5 minute! Uite care este cea mai simpla reteta
Invata sa faci amandina in doar 5 minute! Uite care este cea mai simpla reteta

Atunci cand nu ai timp de stat un bucatarie, dar ai pofta de ceva dulce, poti apela cu succes la micile trucuri ale bucatarilor.

Chef Doru de la "Draga mea prietena" a pregatit o amandina in doar 5 minute:" Cer ajutorul unei prajituri cu ciocolata de buna calitate din comert. Un chec, un cozonac cu ciocolata, recomand un chec cu cacao sau o praitura spongioasa pe care sa il folosesc ca blat pentru amandina."

Ingrediente:

Un chec cu cacao sau o prajitura de casa cu cacao (din comert)

Pentru sirop:

100 g zahar
100 ml apa
coaja de la o portocala
extract de vanilie, rom

Pentru

crema:

200 ml smantana
150 g ciocolate neagra
extract de vanilie

Se taie blatul in straturi orizontale de 1 cm, se aseaza pe o tava si se insiropeaza. Pentru sirop, se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si aromele, iar cand au dat in clocot si nu se mai vad cristale de zahar se ia de pe foc si se presara peste blat cu ajutorul unei linguri.


Pentru crema, se fierbe smantana cu vanilia, iar cand au dat in clocot, se adauga ciocolata. Se asambleaza astfel: un strat de blat insiropat, crema, blat si asa mai departe pana cand terminam blaturile si crema. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu restul de crema, in caz ca a ramas. Optional, se poate orna si cu frisca sau visine congelate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

##VIDEO442##



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies