Daca nu mananci carne, aceasta reteta de burgeri vegani este delicioasa.
"S-au scris atatea despre burgerii vegani, incat orice as incerca sa prezint ca fiind o noutate, este mai mult decat evident ca vastitatea internetului ma va contrazice.
Şi totusi, imi iau inima in dinti si va spun atat: best vegan burgers ever are these ones...Am luat 1/2 cupa seminte de canepa si le-am pus in robotul de bucatarie alaturi de 2 cupe de ciuperci curatate si taiate marunt, 1/2 cupa morcovi maruntiti, 3 linguri seminte de chia, 1 mana frunze de busuioc, 1 lingura tamari, 1 lingurita pudra de ceapa, cateva fire de marar maruntit, sare si piper dupa gust.
Le-am procesat, apoi le-am modelat sub forma de burger pe care i-am plasat la deshidrator pentru 8- 10 ore.
I-am servit intr-o chifla, alaturi de cea mai simpla maioneza raw vegana pe care am obtinut-o dintr-o cupa de caju inmuiat in prealabil 3-4 ore, 1/2 lingura miere, 2 linguri ulei de masline extravirgin, sucul de la jumatate de lamaie, 1 lingurita mustar dijon, sare si piper dupa gust, apa in functie de consistenta dorita, ingrediente pe care le-am procesat intr-un blender de mare viteza.
De asemenea, salata verde, vlastarii de mazare, castravetii murati, feliile de ceapa dar si sosul sweet chilli au completat gustul desavarsit al acestui preparat."
Sursa: NicoFota Raw Bakery Cuisine
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro