Invata sa faci carne de porc in suc propriu! Delicioasa in orice anotimp!

Invata sa faci carne de porc in suc propriu! Delicioasa in orice anotimp!

Aceasta reteta de carne de porc are un gust incredibil si se prepara destul de usor. Iata cum.

 

Ingrediente
1.2 kg pulpa de porc
2 foi dafin
2 catei usturoi
sare, piper negru macinat
Portii: 2 borcane de 800 ml
Preparare
Se taie carnea felii de 1 cm grosime, pe cat posibil perpendicular pe fibra. Feliile se aseaza in congelator, pe o hartie, una langa alta. Se lasa la congelator timp de 1 ora.
Se scot feliile din congelator si se condimenteaza bine cu sare si piper, pe ambele parti.
Se aseaza feliile in borcane (2 borcane de 800 ml am folosit), presandu-le un pic. Se introduce cate o foaie de dafin si un catel de usturoi in fiecare borcan.
Se aseaza borcanele intr-o oala larga (fara sa se atinga) si se adauga apa pana sub umerii borcanelor.
Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Cand apa incepe sa clocoteasca, se da focul la mai mic, astfel incat apa doar sa bolboroseaca usor.
Se fierb borcanele timp de 3 ore. Adaugati apa fierbinte in oala cand scade prea tare. Dupa 1.5 ore, carnea ar trebui sa fi lasat suficient suc astfel incat aproape sa acopere carnea.
* daca cu jumatate de ora inainte de a expira cele 3 ore vedeti ca nu a lasat suficient suc, adaugati putina apa
Dupa 3 ore, se completeaza in borcane cu untura topita astfel incat carnea sa fie complet acoperita.
In acest fel carnea de deasupra nu se usca si conserva rezista mai bine.
Se infileteaza capacele pe borcane si se lasa la racit in apa.
Se pastreaza in camara racoroasa.
Sursa: E-Retete.ro

Ingrediente

1.2 kg pulpa de porc
2 foi dafin
2 catei usturoi
sare, piper negru macinat

Portii: 2 borcane de 800 ml

Preparare 

Se taie carnea felii de 1 cm grosime, pe cat posibil perpendicular pe fibra. Feliile se aseaza in congelator, pe o hartie, una langa alta. Se lasa la congelator timp de 1 ora.

Se scot feliile din congelator si se condimenteaza bine cu sare si piper, pe ambele parti.

Se aseaza feliile in borcane (2 borcane de 800 ml am folosit), presandu-le un pic. Se introduce cate o foaie de dafin si un catel de usturoi in fiecare borcan.

Se aseaza borcanele intr-o oala larga (fara sa se atinga) si se adauga apa pana sub umerii borcanelor.

Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Cand apa incepe sa clocoteasca, se da focul la mai mic, astfel incat apa doar sa bolboroseaca usor.

Se fierb borcanele timp de 3 ore. Adaugati apa fierbinte in oala cand scade prea tare. Dupa 1.5 ore, carnea ar trebui sa fi lasat suficient suc astfel incat aproape sa acopere carnea.

* daca cu jumatate de ora inainte de a expira cele 3 ore vedeti ca nu a lasat suficient suc, adaugati putina apa

Dupa 3 ore, se completeaza in borcane cu untura topita astfel incat carnea sa fie complet acoperita. In acest fel carnea de deasupra nu se usca si conserva rezista mai bine.

Se infileteaza capacele pe borcane si se lasa la racit in apa.Se pastreaza in camara racoroasa.

Sursa: E-Retete.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat