Stiai ca poti prepara cascaval in casa? Incearca aceasta reteta de care te vei indragosti.
Ingrediente
1 litru de lapte
500g branza de vaci
60g unt
1 lingurita de sare
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Framanta bine branza de vaci, pune-o intr-o oala si adauga laptele.
Amesteca si pune vasul pe foc.
La primul clocot, se ia oala de pe foc si se strecoara amestecul printr-o strecuratoare in alta cratita rezistenta la caldura.
Adauga peste branza strecurata untul, sare si bicarbonatul. Pune inapoi vasul pe foc si lasa la fiert inca 10 minute, amestecand cu un tel. Compozitia trebuie sa fie fina. Lasa focul mic.
Cand compozitia a devenit omogena, se toarna intr-o forma. Se acopera cu o folie de plastic si se da la rece. Se lasa 1-2 zile pentru a intari.
Sursa
Ingrediente
1 litru de lapte
500g branza de vaci
60g unt
1 lingurita de sare
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Framanta bine branza de vaci, pune-o intr-o oala si adauga laptele.
Amesteca si pune vasul pe foc.
La primul clocot, se ia oala de pe foc si se strecoara amestecul printr-o strecuratoare in alta cratita rezistenta la caldura.
Adauga peste branza strecurata untul, sare si bicarbonatul. Pune inapoi vasul pe foc si lasa la fiert inca 10 minute, amestecand cu un tel. Compozitia trebuie sa fie fina. Lasa focul mic.
Cand compozitia a devenit omogena, se toarna intr-o forma.
Se acopera cu o folie de plastic si se da la rece. Se lasa 1-2 zile pentru a intari.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro