Clatitele-s niste foi subtiri din aluat simplu (scrob). Pot fi mai dulci sau mai sarate, in functie de umplutura care le e destinata.
La o cana de faina alba pun o jumatate de litru de apa minerala, trei-patru linguri de lapte, o piscatura de sare, o lingura de zahar, o lingura de ulei, un ou sau doua. Amestec bine cu un tel sau cu mixerul. De cele mai multe ori, cu un tel, cantitatea e mica. In aluatul de clatite pe care l-am folosit pentru clatitele din imaginile de mai jos, am pus si niste levantica.
Uneori pun scortisoara, alteori seminte de vanilie. Sau anason zdrobit in mojar. Pentru ca-mi place sa ma joc cu aromele. Cât despre umpluturi, ceru-i limita. Ieri am facut zece clatite pe care le-am umplut cu gem de gutui, dulceta de cirese, dulceata de macese si gianduja.
Sursa: adihadean.ro
La o cana de faina alba pun o jumatate de litru de apa minerala, trei-patru linguri de lapte, o piscatura de sare, o lingura de zahar, o lingura de ulei, un ou sau doua.
Amestec bine cu un tel sau cu mixerul. De cele mai multe ori, cu un tel, cantitatea e mica. In aluatul de clatite pe care l-am folosit pentru clatitele din imaginile de mai jos, am pus si niste levantica. Uneori pun scortisoara, alteori seminte de vanilie. Sau anason zdrobit in mojar. Pentru ca-mi place sa ma joc cu aromele. Cât despre umpluturi, ceru-i limita. Ieri am facut zece clatite pe care le-am umplut cu gem de gutui, dulceta de cirese, dulceata de macese si gianduja.
Sursa:
adihadean.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro