Mai jos gasesti o varianta gatita vegana si o varianta raw. Ambele sunt foarte bune la gust si merita incercate.
Ingrediente:
500 g de ciuperci pleurotus taiete fasii
2 linguri ulei presat la rece (nu de masline fiindca e amar cateodata)
4-5 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
Lapte de caju sau migdale
100 g de caju crud sau migdale
2 litri de apa filtrata
1 lingura de sare de ocna neiodata
Se dau toate in blender pana
Varianta vegana gatita: Ciupercile se calesc la foc mic, impreuna cu apa, uleiul si usturoiul zdrobit. Intre timp se prepara in blender laptele de caju. Daca nu aveti blender dati caju-ul prin rasnita si dupa aceea mixati-l cu apa, folosind un robot de bucatarie sau mixer. Se adauga peste ciupercile calite laptele de caju si se serveste. La final se mai poate adauga zeama de lamaie insa depinde de preferinte.
Varianta raw vegana: Ciupercile feliate fasii se lasa la marinat peste noapte cu usturoiul, uleiul si zeama de lamaie. A doua zi, se prepara laptele de caju in care vom mai adauga inca doi catei de usturoi. Laptele fin (fara bucati de caju) se adauga peste ciupercile marinate si ciorbita este gata. Optional puteti adauga marar sau patrunjel tocat. Noi preferam varianta fara verdeata si fara lamaie.
Sursa: ligiapop.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro