Aceasta reteta este foarte usoara si iti aminteste de gustul copilariei.
Ingrediente
Pentru paleuri:
200 g unt
150 g zahar (pudra)
4 oua
400 g faina
5 g praf de copt
esenta de vanilie
Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata
200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
Pentru glazurare:
lapte, cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Paleuri cu ciocolata:
Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.
In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie
In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.
Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt
Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.
Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund (sau stea, dar ies mai frumoase daca le facem rotunde din prima) si
spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.
Intre timp preparam si crema de ciocolata.
Daca o preparati cu o zi inainte e chiar mai bine.
Peste ciocolata rupta bucatele turnam smantana pentru frisca si punem vasul la foc mic. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine (la congelator, daca o preparati in aceeasi zi cu fursecurile) Crema racita se mixeaza pana devine pufoasa.
Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri, apoi le lipim doua cate doua.
Pentru a glazura paleurile topim ciocolata la baine marie, apoi adaugam lapte putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita. Punem glazura intr-un posh la care am pus un varf subtire si rotund (se poate folosi si o punga mai groasa pe care o taiem la un colt) si glazuram paleurile cu ciocolata.
Dam la frigider pana se intareste atat crema cat si glazura apoi le punem intr-o cutie cu capac.
Sursa
Ingrediente
Pentru paleuri:
200 g unt
150 g zahar (pudra)
4 oua
400 g faina
5 g praf de copt
esenta de vanilie
Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata
200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
Pentru glazurare:
100 g ciocolata
lapte, cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Paleuri cu ciocolata:
Untul topit partial se mixeaza cu
zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.
In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie
In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.
Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol.
Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de untPeste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.
Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund (sau stea, dar ies mai frumoase daca le facem rotunde din prima) si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.
Intre timp preparam si crema de ciocolata. Daca o preparati cu o zi inainte e chiar mai bine.
Peste ciocolata rupta bucatele turnam smantana pentru frisca si punem vasul la foc mic. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine (la congelator, daca o preparati in aceeasi zi cu fursecurile) Crema racita se mixeaza pana devine pufoasa.
Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri, apoi le lipim doua cate doua.
Pentru a glazura paleurile topim ciocolata la baine marie, apoi adaugam lapte putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita. Punem glazura intr-un posh la care am pus un varf subtire si rotund (se poate folosi si o punga mai groasa pe care o taiem la un colt) si glazuram paleurile cu ciocolata.
Dam la frigider pana se intareste atat crema cat si glazura apoi le punem intr-o cutie cu capac.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Cum a aflat Daniela Iliescu că este însărcinată: Culiță Sterp în culmea fericirii „Îs două? Nu cred”- kanald.ro
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro