Invata sa faci galuste cu prune dupa o reteta moldoveneasca! Sunt delicioase

Invata sa faci galuste cu prune dupa o reteta moldoveneasca! Sunt delicioase

Reteta este simpla… dar sigura chiar si pentru incepatori. Ingredientele nu sunt scumpe si o poti face chiar daca nu esti as in bucatarie!

Pesmetul:
50 gr. unt
1/2 cana de pesmet
4 linguri de zahar
½ lingurita de scortisoara

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga pesmetul si se prajeste pana devine maroniu. Se trage tigaia de pe foc si se adauga zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte.

Pentru coca:

250 gr. purée de cartofi (fierti fara coaja, pasati)
50 gr. faina
50 gr. gris
1 lingura de zahar
1 ou
Vanilie, coaja rasa de citrice (optional)

Cartofii se amesteca cu faina, gris, zahar, ou si arome.

Se face o coca moale, aproape lipicioasa dar usor de manevrat. Daca totusi aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.

10-12 prune

12 lingurite de zahar tos amestecat cu scortisoara dupa gust… circa 1 lingurita.



10-12 jumatati de nuca

Se spala bine, se despica fructul atat cat sa poate fi scos samburele. In cavitatea acestuia se pune 1 lingurita de zahar cu sortisoara si sambure de nuca.

Asamblarea si fierberea galustelor:

Cu mainile ude se ia din aluat cit o nuca, se intinde un disc de circa 6 cm diametru pe care se pune pruna la mijloc. Aducem marginile impreuna pana ce pruna este complect acoperita de aluat. Se mai adauga aluat daca este nevoie.

Repetati pana ce toate prunele sint astfel pregatite.

Intr-o oala mai adanca, se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa a inceput sa fiarba se pun galustele la fiert… cite 5-6 odata depinde si de marimea oalei, sa nu fie inghesuite. Cand sint fierte aceste se vor ridica la suprafata apei, se scot cu o supiera, se scurg de apa si se asaza direct in tigaia cu pesmet.


Se tavalesc bine pana ce sint in totalitate acoperite.

Repetati operatia pana ce toate galustele au fost fierte.

Se servesc cu mult pesmet alaturi.

Aceste galuste se mai pot face si cu zarzare (nu corcoduse, ci acel fruct care seamana cu o caisa, dar la scara mai mica).

Sursa: bucatarescu.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie și de ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte