Migdalele constituie in prezent cea mai populara baza de lapte vegetal. Sunt o sursa foarte buna de magneziu, calciu, potasiu si grasimi sanatoase.
Pentru lapte de migdale ai nevoie de 3 cani de apa filtrata la 1 cana de migdale si 1 lingurita indulcitor natural, cum ar fi mierea cruda, zaharul de cocos sau stevia. Se poate folosi si extractul pur de vanilie.
Cum se face laptele: migdalele se lasa la inmuiat peste noapte, se scurg dimineata si se amesteca cu apa si indulcitorul timp de 2 minute.
Se strecoara laptele printr-o punga de strecurat lapte sau un tifon deasupra unui bol mai mare, turnand laptele cate putin. Pulpa ramasa se poate folosi la briose sau clatite.
Laptele de migdale poate fi depozitat 3 zile in frigider, in borcane inchise cu capac etans.
sursa: ViataVerdeViu.ro
Pentru lapte de migdale ai nevoie de 3 cani de apa filtrata la 1 cana de migdale si 1 lingurita indulcitor natural, cum ar fi mierea cruda, zaharul de cocos sau stevia.
Cum se face laptele: migdalele se lasa la inmuiat peste noapte, se scurg dimineata si se amesteca cu apa si indulcitorul timp de 2 minute.
Se strecoara laptele printr-o punga de strecurat lapte sau un tifon deasupra unui bol mai mare, turnand laptele cate putin. Pulpa ramasa se poate folosi la briose sau clatite.