Pulpa ramasa dupa stoarcerea laptelui se poate folosi la foarte multe alte preparate: pateuri, paine raw, prajituri, aperitive si aproape in orice fel principal de mancare.
1 cana migdale (sau seminte de floarea soarelui, dovleac, orice fel de nuci, susan etc.) inmuiate peste noapte
2-3 cani apa calduta (sub 40 grade C)
3-4 linguri miere (sau sirop de agave, sirop de artar, curmale hidratate, etc.)
vanilie macinata (sau cacao naturala, scortisoara, maca, pulbere din fructe deshidratate, alte mirodenii)
Punem semintele si apa intr-un blender de mare putere.
Dupa ce le-am mixat bine, turnam continutul rezultat printr-un saculet special, (tifon, sau sita) intr-un castron. Stoarcem bine pulpa de lapte si o pastram la rece in frigider pentru preparate viitoare, sau se poate deshidrata pentru a face paine raw. Instructiuni cu poze gasiti aici.
In laptele proaspat facut punem un indulcitor (miere, sirop de artar, sirop de agave, stevia) si arome preferate (scortisoara, maca, cacao, pulbere din fructe uscate, etc.)
Sursa
1 cana migdale (sau seminte de floarea soarelui, dovleac, orice fel de nuci, susan etc.) inmuiate peste noapte
2-3 cani apa calduta (sub 40 grade C)
3-4 linguri miere (sau sirop de agave, sirop de artar, curmale hidratate, etc.)
vanilie macinata (sau cacao naturala, scortisoara, maca, pulbere din fructe deshidratate, alte mirodenii)
Punem semintele si apa intr-un blender de mare putere.
Dupa ce le-am mixat bine, turnam continutul rezultat printr-un saculet special, (tifon, sau sita) intr-un castron. Stoarcem bine pulpa de lapte si o pastram la rece in frigider pentru preparate viitoare, sau se poate deshidrata pentru a face paine raw. Instructiuni cu poze gasiti aici.
In laptele proaspat facut punem un indulcitor (miere, sirop de artar, sirop de agave, stevia) si arome preferate (scortisoara, maca, cacao, pulbere din fructe uscate, etc.)
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro