Daca vrei sa mananci un desert simplu de post, iti recomandam aceasta negresa.
Ingrediente
3 cani faina
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana apa
4linguri ulei
1lingurita rom
1 praf copt
1zahar vanilat
3linguri cacao
stafide sau nuca.
glazura:
5linguri zahar
3linguri apa
1lingura margarina
cateva picaturi esenta rom.
Se pun toate la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga romul. Se toarna peste prajitura calda, scoasa din cuptor.
Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao si esenta rom. Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul+ apa (la final, pt a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata de adauga stafidele sau nuca si se pune intr-o tava tapetata cu margarina si faina.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro