Daca adori sa bei ciocolata calda, atunci e timpul sa inveti sa o faci de la zero si sa renunti sa iti cumperi bautura la plic, din comert. Este simplu de facut si iti trebuie cateva ingrediente:
150 gr de ciocolata neagra 60%
3 gr amidon de porumb
470 ml lapte integral
240 ml frisca lichida de cea mai buna calitate, pe care o bati tu
50 gr lapte praf
Mod de preparare:
1. Pune 240 ml de frisca lichida intr-un bol de sticla si baga-l in congelator. O sa iti fie mai usor sa o bati daca totul este rece.
2. Dupa 5 minute, scoate bolul din congelator si bate cu mixerul sau cu un tel mare. Ideea este sa bagi cat mai mult aer in frisca.
3. Cand are consistenta unui aluat de bezele, te poti opri din batut. Bag-o inapoi la congelator pana cand faci ciocolata calda.
4. Pune 470 ml de lapte intr-un vas pe care il pui la foc mediu.
5. Masoara 50 gr de lapte praf si 3 gr de amidon de porumb (o lingurita). Pune-le intr-un vas si amesteca totul bine.
6. Intr-un bol de sticla pune 150 gr de ciocolata maruntita sau fulgi de ciocolata.
7. Adauga peste laptele fiert ciocolata si amesteca incet si constant. Dupa ce s-a topit, adauga amestecul de amidon si lapte praf si continua sa amesteci totul.
8. Lasa totul sa dea in foc si sa faca bule timp de un minut, dupa care opreste focul. (Sfat: fierbe amestecul de 2 ori: intai fierbi laptele simplu, pana da in clocot, apoi fierbi iar cu tot cu ciocolata).
9. Toarna amestecul in patru cani identice si peste ciocolata, adauga cate o lingura mare de frisca rece, de la congelator.
Sursa: buzzfeed.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro