Pastele Cacio e Pepe sunt printre cele mai simple, dar si printre cele mai gustoase.
Ingrediente pentru patru portii
400g spaghetti
250g de branza italiana Pecorino
100g de parmezan
Piper negru
Sare de mare
Mod de preparare
1.
2. Intre timp, fierbe apa intr-un vas inalt. Pentru 100g de paste ai nevoie de 10g de sare si un litru de apa.
3. Cand apa incepe sa fiarba, adauga sarea, mau putina decat ai pune in mod normal.
4. Adauga pastele si gateste al dente.
5. Cu 1-2 minute inainte ca pastele sa fie gatite, pune un vas deasupra oalei si lasa-l sa se incazeasca.
6. Pune deoparte putina apa in care au fiert pastele.
7. Scurge pastele si transfera-le in vasul incalzit. Adauga branzeturile si apa de la paste amestecand pana cand obtii o consistenta cremoasa. Asezoneaza cu piper din plin.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro