Angela Nilsen, celebra bucatareasa, transforma un fel de mancare clasic italian intr-unul cel putin la fel de delicios, dar mult mai sanatos.
Ingrediente
85g de parmezan
2 oua, de preferat ecologice
200g de mazare congelata
350g de spaghete
1 lingura ulei de masline
100g de bacon slab, taiat in bucati mici
2 catei mari de usturoi, tocati fin
1 mana de chives, rupte
Mod de preparare
1.
Intr-o oala mare, pune la fiert apa cu putina sare. Rade parmezanul si bate ouale intr-un bol cu putin piper.Fierbe mazarea in apa clocotita timp de 2-3 minute, scurge-o si las-o deoparte.
2. In oala mare, fierbe pastele al dente, conform indicatiilor de pe pachet. In timp ce se fac pastele, incinge uleiul intr-otigaie. Prajeste baconul cateva minute, pana incepe sa devina crocant. Adauga usturoiul si lasa pe foc sa se prajeasca foarte putin.
Adauga mazarea, iar daca pastele nu sunt gata, mai lasa-le la foc mic.
3. Cand pastele sunt gata, ia tigaia cu bacon de pe foc. Ridica pastele cu ajutorul unor clesti si pune-le in tigaie impreuna cu usturoiul, mazarea si baconul. Amesteca aproape tot parmezanul ras cu ouale, pastrand o mana pentru servire. Toarna repede peste paste amestecul de oua, ridicand si amestecand cu clestii pentru ca pastele sa fie acoperite desos.
Mai toarna putin din apa in care au fiert pastele, suficient cat sa le acoperi si sa obtii putin sos in tigaie.
4. Pune pastele in boluri adanci, fie cu o furculita, fie cu ajutorul unei linguri. Serveste imediat, cu parmezanul ramas, chives si putin piper negru.
Sursa: Realitatea.net
Ingrediente
85g de parmezan
2 oua, de preferat ecologice
200g de mazare congelata
350g de spaghete
1 lingura ulei de masline
100g de bacon slab, taiat in bucati mici
2 catei mari de usturoi, tocati fin
1 mana de chives, rupte
Mod de preparare 1. Intr-o oala mare, pune la fiert apa cu putina sare. Rade parmezanul si bate ouale intr-un bol cu putin piper.Fierbe mazarea in apa clocotita timp de 2-3 minute, scurge-o si las-o deoparte.
2. In oala mare, fierbe pastele al dente, conform indicatiilor de pe pachet.
In timp ce se fac pastele, incinge uleiul intr-otigaie. Prajeste baconul cateva minute, pana incepe sa devina crocant. Adauga usturoiul si lasa pe foc sa se prajeasca foarte putin. Adauga mazarea, iar daca pastele nu sunt gata, mai lasa-le la foc mic.
3. Cand pastele sunt gata, ia tigaia cu bacon de pe foc. Ridica pastele cu ajutorul unor clesti si pune-le in tigaie impreuna cu usturoiul, mazarea si baconul.
Amesteca aproape tot parmezanul ras cu ouale, pastrand o mana pentru servire. Toarna repede peste paste amestecul de oua, ridicand si amestecand cu clestii pentru ca pastele sa fie acoperite desos. Mai toarna putin din apa in care au fiert pastele, suficient cat sa le acoperi si sa obtii putin sos in tigaie.
4. Pune pastele in boluri adanci, fie cu o furculita, fie cu ajutorul unei linguri.
Serveste imediat, cu parmezanul ramas, chives si putin piper negru.
Sursa:
Realitatea.net Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro