Acest desert este delicios si se prepara din ingrediente simple. Oricine poate sa il faca.
Ingrediente pentru foi:
– 500 g faina
– 1 ou
– 60 g unt
– 150 g zahar
– 2 linguri cu varf de miere
– 1 lingurita amoniac stins in lapte
– 3 linguri de lapte rece
Ingrediente pentru crema de nuci:
– 1 cana de lapte (250 ml)
– 1 pachet de unt
– 250 g zahar
– 1 farfurie (adanca, de ciorba) plina cu varf de nuca macinata
– vanilie
Preparare foi:
Se pun intr-o cratita untul, mierea, zaharul, amoniacul, oul si laptele rece, se amesteca bine si se dau in clocot. Se da la o parte de pe foc si se adauga faina in compozitia fierbinte de mai sus. Se amesteca repede si bine. Aluatul rezultat se imparte in 4 bile. Fiecare bila se intinde direct pe dosul tavii de aragaz unsa si tapetata cu faina, cat se poate de subtire si se coace la foc potrivit.