Invata sa faci tahini la tine acasa! Este mai usor decat credeai!

Invata sa faci tahini la tine acasa! Este mai usor decat credeai!
Invata sa faci tahini la tine acasa! Este mai usor decat credeai!

Tahini este o pasta din seminte susan, care se foloseste in diferite preparate arabesti.

 

In mod traditional, procedeul de preparare al pastei de susan este cumplicat, s probabil imposibil de reprodus la noi acasa. El implica inmuierea in apa a semintelor, zdrobirea, si din nou inmuierea lor in apa sarata, de acesta data, pentru a le separa  de coji.  Boabele de susan sunt apoi uscate, prajite si macinate opentru a obtine pasta.
Ce contine tahini facut acasa?
175 g seminte de susan
25 ml de ulei de susan
Cum
procedam?
Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, doar atat cat sa devina lucioase si casante. Practic trebuie doar incinse foarte bine intr-o tigaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, deloc. Amestecati  constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea semintelor de pe fundul tigaii.
Poti incerca sa le maxini cu blenderul de mana. Tot cu putere mica, dar cu lama asemanatore cu a masinii de macinat cafea.
Am pus semintele de susan intr-un vas ingust si inalt, poate putin mai mare decat capul blenderului. Am adaugat ulei si am inceput sa macin semintele. A fost nevoie de trei reprize de cate 30 de secunde de actiune cu blederul pentru a obtine o pasta la fel de fina ca cea din comert.
Sursa: bucatarmaniac.ro

In mod traditional, procedeul de preparare al pastei de susan este cumplicat, s probabil imposibil de reprodus la noi acasa.

El implica inmuierea in apa a semintelor, zdrobirea, si din nou inmuierea lor in apa sarata, de acesta data, pentru a le separa  de coji.  Boabele de susan sunt apoi uscate, prajite si macinate opentru a obtine pasta. 

Ce contine tahini facut acasa?

175 g seminte de susan
25 ml de ulei de susan

Cum procedam?

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, doar atat cat sa devina lucioase si casante.
Practic trebuie doar incinse foarte bine intr-o tigaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, deloc. Amestecati  constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea semintelor de pe fundul tigaii.

Poti incerca sa le maxini cu blenderul de mana. Tot cu putere mica, dar cu lama asemanatore cu a masinii de macinat cafea. Am pus semintele de susan intr-un vas ingust si inalt, poate putin mai mare decat capul blenderului.
Am adaugat ulei si am inceput sa macin semintele. A fost nevoie de trei reprize de cate 30 de secunde de actiune cu blederul pentru a obtine o pasta la fel de fina ca cea din comert. 

Sursa: bucatarmaniac.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Care este secretul Ginei Bradea pentru cele mai gustoase murături? „Pepenașii rezistă mult timp, nu se înmoaie, rămân gustoși, cu adevărat fantastici.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Industriile în care firmele românești excelează și fac față competiției internaționale

El este noul partener de platou al frumoasei Su Burcu Yazgı Coşkun, care a dat viață personajului Asiye în serialul Totul pentru familia mea! Iată cât de bine se potrivesc renumiții actori în producția pentru care filmează în prezent

A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu


Cookies