Tahini este o pasta din seminte susan, care se foloseste in diferite preparate arabesti.
In mod traditional, procedeul de preparare al pastei de susan este cumplicat, s probabil imposibil de reprodus la noi acasa. El implica inmuierea in apa a semintelor, zdrobirea, si din nou inmuierea lor in apa sarata, de acesta data, pentru a le separa de coji. Boabele de susan sunt apoi uscate, prajite si macinate opentru a obtine pasta.
Ce contine tahini facut acasa?
175 g seminte de susan
25 ml de ulei de susan
Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, doar atat cat sa devina lucioase si casante. Practic trebuie doar incinse foarte bine intr-o tigaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, deloc. Amestecati constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea semintelor de pe fundul tigaii.
Poti incerca sa le maxini cu blenderul de mana. Tot cu putere mica, dar cu lama asemanatore cu a masinii de macinat cafea.
Am pus semintele de susan intr-un vas ingust si inalt, poate putin mai mare decat capul blenderului. Am adaugat ulei si am inceput sa macin semintele. A fost nevoie de trei reprize de cate 30 de secunde de actiune cu blederul pentru a obtine o pasta la fel de fina ca cea din comert.
Sursa: bucatarmaniac.ro
In mod traditional, procedeul de preparare al pastei de susan este cumplicat, s probabil imposibil de reprodus la noi acasa.
El implica inmuierea in apa a semintelor, zdrobirea, si din nou inmuierea lor in apa sarata, de acesta data, pentru a le separa de coji. Boabele de susan sunt apoi uscate, prajite si macinate opentru a obtine pasta.
Ce contine tahini facut acasa?
175 g seminte de susan
25 ml de ulei de susan
Cum procedam?
Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, doar atat cat sa devina lucioase si casante.
Practic trebuie doar incinse foarte bine intr-o tigaie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, deloc. Amestecati constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea semintelor de pe fundul tigaii.
Poti incerca sa le maxini cu blenderul de mana. Tot cu putere mica, dar cu lama asemanatore cu a masinii de macinat cafea. Am pus semintele de susan intr-un vas ingust si inalt, poate putin mai mare decat capul blenderului. Am adaugat ulei si am inceput sa macin semintele. A fost nevoie de trei reprize de cate 30 de secunde de actiune cu blederul pentru a obtine o pasta la fel de fina ca cea din comert.
Sursa:
bucatarmaniac.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro