Invata sa faci tort de lapte! E cea mai usoara prajitura!

Invata sa faci tort de lapte! E cea mai usoara prajitura!
Invata sa faci tort de lapte! E cea mai usoara prajitura!

Daca nu stii ce desert sa prepari la urmatoarea ocazie speciala, alege sa faci tort de lapte.

 

Ingrediente: Foi: faina 420 g, unt 240 g, smantana 200 g; crema: zahar 1 kg, lapte 1 litru, lamaie 1, unt, 200 g; glazura: serbet de lamaie 500 g.
Mod de preparare: Faina, untul si smantana se framanta si se face un aluat care se lasa doua ore la rece. Se intind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unei cratite, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Pentru prepararea cremei, zaharul si laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, pana incepe zaharul sa se caramelizeze si laptele devine ca o smantana (circa o ora si jumatate). Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de la o lamaie, cu care se amesteca bine. Se freaca spuma untul si se amesteca, putin cate putin, cu compo­zitia de mai sus. Foile se ung cu crema astfel pregatita, se aseaza una peste alta si se formeaza tortul.
Pentru prepararea glazurii, se incalzeste serbetul de lamaie si se toarna peste tort. Se netezeste foarte repede cu un cutit fierbinte ca sa se intinda uniform si sa nu ramina urme si se orneaza. Se pregateste cu o zi, doua, inainte de a fi servit.
Sursa

Ingrediente: Foi: faina 420 g, unt 240 g, smantana 200 g; crema: zahar 1 kg, lapte 1 litru, lamaie 1, unt, 200 g; glazura: serbet de lamaie 500 g.



Mod de preparare: Faina, untul si smantana se framanta si se face un aluat care se lasa doua ore la rece. Se intind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unei cratite, unsa cu unt si tapetata cu faina. Pentru prepararea cremei, zaharul si laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, pana incepe zaharul sa se caramelizeze si laptele devine ca o smantana (circa o ora si jumatate).
Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de la o lamaie, cu care se amesteca bine. Se freaca spuma untul si se amesteca, putin cate putin, cu compo­zitia de mai sus. Foile se ung cu crema astfel pregatita, se aseaza una peste alta si se formeaza tortul. Pentru prepararea glazurii, se incalzeste serbetul de lamaie si se toarna peste tort. Se netezeste foarte repede cu un cutit fierbinte ca sa se intinda uniform si sa nu ramina urme si se orneaza.
Se pregateste cu o zi, doua, inainte de a fi servit.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Oana Radu vorbește despre momentul în care a renunțat la balet: „Aveam aproape 4 ani și aveam picioarele destul de groase. Trebuia să cumpăr de la adulți. Era oribil.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

Trucul pentru a obține gogoși rotunde și pufoase, exact ca cele din gogoșerii

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies