Invata sa faci tort de lapte! E cea mai usoara prajitura!

Invata sa faci tort de lapte! E cea mai usoara prajitura!

Daca nu stii ce desert sa prepari la urmatoarea ocazie speciala, alege sa faci tort de lapte.

 

Ingrediente: Foi: faina 420 g, unt 240 g, smantana 200 g; crema: zahar 1 kg, lapte 1 litru, lamaie 1, unt, 200 g; glazura: serbet de lamaie 500 g.
Mod de preparare: Faina, untul si smantana se framanta si se face un aluat care se lasa doua ore la rece. Se intind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unei cratite, unsa cu unt si tapetata cu faina. Pentru prepararea cremei, zaharul si laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, pana incepe zaharul sa se caramelizeze si laptele devine ca o smantana (circa o ora si jumatate). Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de la o lamaie, cu care se amesteca bine. Se freaca spuma untul si se amesteca, putin cate putin, cu compo­zitia de mai sus. Foile se ung cu crema astfel pregatita, se aseaza una peste alta si se formeaza tortul.
Pentru prepararea glazurii, se incalzeste serbetul de lamaie si se toarna peste tort. Se netezeste foarte repede cu un cutit fierbinte ca sa se intinda uniform si sa nu ramina urme si se orneaza. Se pregateste cu o zi, doua, inainte de a fi servit.
Sursa

Ingrediente: Foi: faina 420 g, unt 240 g, smantana 200 g; crema: zahar 1 kg, lapte 1 litru, lamaie 1, unt, 200 g; glazura: serbet de lamaie 500 g.

Mod de preparare: Faina, untul si smantana se framanta si se face un aluat care se lasa doua ore la rece. Se intind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unei cratite, unsa cu unt si tapetata cu faina. Pentru prepararea cremei, zaharul si laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, pana incepe zaharul sa se caramelizeze si laptele devine ca o smantana (circa o ora si jumatate).

Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de la o lamaie, cu care se amesteca bine. Se freaca spuma untul si se amesteca, putin cate putin, cu compo­zitia de mai sus. Foile se ung cu crema astfel pregatita, se aseaza una peste alta si se formeaza tortul. Pentru prepararea glazurii, se incalzeste serbetul de lamaie si se toarna peste tort. Se netezeste foarte repede cu un cutit fierbinte ca sa se intinda uniform si sa nu ramina urme si se orneaza. Se pregateste cu o zi, doua, inainte de a fi servit.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Antoni și Criss, discuție în Casa Iubirii. Ce spune Rebecca despre discuția celor doi? „Acum o săptămână stătea în grădină și plângea că nu îl cred că are sentimente pentru mine.”

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon