Invata sa faci un gratar mai...sanatos! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!

Invata sa faci un gratar mai...sanatos! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!
Invata sa faci un gratar mai...sanatos! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!

Multe, nenumarate discutii de pe forumurile de nutritie, se invart in jurul ideii de “gratar sanatos”.

 

Exista un curent intreg care sustine ca nu e bine sa frigi carnea direct deasupra jarului sau a flacarii, intrucat grasimea scursa din carne se intoarce pe friptura sub forma unui fum care contine elemente nesanatoase.
In lipsa unui laborator si a cunostintelor de specialitate care sa-mi permita sa combat afirmatii de felul acesta, pot spune ca speranta nu-i pierduta, nu atata timp cat exista un procedeu de gatire pe gratar care se cheama “la caldura indirecta”.
Ce presupune acest lucru? Presupune ca odata incinsi carbunii si odata incins gratarul, folosind un vatrai sau doua tavi construite special, muti carbunii intr-o parte sau alta a recipientului care-i contine, asezand carnea deasupra locului ramas gol. Ea se va gati de la caldura degajata de carbuni. Sigur, pentru asta e bine ca gratarul sa fie echipat cu capac.
Acelasi lucru e valabil si la gratarele alimentate cu gaz, care au de obicei doua sau trei arzatoare: dupa ce e incins gratarul, stingi un arzator si asezi carnea deasupra
lui, urmand ca ea sa se gateasca de la caldura degajata de arzatorul functional. Practic, e destul de simplu sa scapi de griji, sau macar sa le diminuezi, fara a pierde savoarea fripturilor la gratar.
Sursa: gurmandapetit.ro

Exista un curent intreg care sustine ca nu e bine sa frigi carnea direct deasupra jarului sau a flacarii, intrucat grasimea scursa din carne se intoarce pe friptura sub forma unui fum care contine elemente nesanatoase.



In lipsa unui laborator si a cunostintelor de specialitate care sa-mi permita sa combat afirmatii de felul acesta, pot spune ca speranta nu-i pierduta, nu atata timp cat exista un procedeu de gatire pe gratar care se cheama “la caldura indirecta”.

Ce presupune acest lucru? Presupune ca odata incinsi carbunii si odata incins gratarul, folosind un vatrai sau doua tavi construite special, muti carbunii intr-o parte sau alta a recipientului care-i contine, asezand carnea deasupra locului ramas gol.
Ea se va gati de la caldura degajata de carbuni. Sigur, pentru asta e bine ca gratarul sa fie echipat cu capac.

Acelasi lucru e valabil si la gratarele alimentate cu gaz, care au de obicei doua sau trei arzatoare: dupa ce e incins gratarul, stingi un arzator si asezi carnea deasupra lui, urmand ca ea sa se gateasca de la caldura degajata de arzatorul functional. Practic, e destul de simplu sa scapi de griji, sau macar sa le diminuezi, fara a pierde savoarea fripturilor la gratar.


Sursa: gurmandapetit.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies