Invata sa faci un picnic reusit: sanatos, delicios si distractiv!

Invata sa faci un picnic reusit: sanatos, delicios si distractiv!
Invata sa faci un picnic reusit: sanatos, delicios si distractiv!

Am vacanta o zi! Si ce daca doar o zi! Plec la picnic, in padure, ma uit la firul ierbii si aud sunetul naturii. Este cea mai buna forma de relaxare, spun psihologii.

Dar pentru o zi de relaxare, aveti nevoie si de hrana. Iata mai jos cateva variante ca un picnic in mijlocul naturii sa fie fabulos!

Apropo, nu uitati sa puneti in cosulet si… crema de protectie solara.- O masina, un cos de picnic, haine lejere, crema pentru protectie solara si o crema impotriva insectelor. Gata! Bucurati-va de o zi libera si frumoasa! Cosul de picnic e un accesoriu important in toata aceasta ecuatie.

Aveti nevoie de o patura de picnic, iar in interiorul cosului de tacamuri, farfurii, o carafa de apa si pahare.

Toate ingredientele pentru masa trebuie sa se transporte usor, in siguranta. Si cel mai important – sa nu se topeasca in portbagaj. Va prezentam cateva variante bune pentru picnic, care nu dau batai de cap. In primul rand, intr-o punga de plastic puneti toate fructele care va plac, spalate, si care nu se vor distruge la transport.

In al doilea rand, painea trebuie sa fie feliata. Stim ca in filme vedeti actori care la picnic beau sampanie sau vin. Dar tineti cont scopul acestei vizite. Vreti relaxare in mijlocul naturii si o masa nutritiva. Atunci de ce sa beti alcool? Alcoolul dizolva sucurile gastrice si digestia nu mai este perfecta. Daca vreti sa fiti macar o zi in rezonanta cu natura, savurati o apa minerala de calitate.

Acestea au un PH mai mare de 7,2 si o cantitate scazuta de sare. Consumati apa din carafa, in pahare de sticla.

Paharele de plastic nu sugereaza decat viteza in care munciti si traiti zilnic, deci nu sunt o idee chiar stralucita. O salata este mereu binevenita, indiferent de ceea ce veti alege la picnic. Sunt recomandate variantele de frunze deja spalate, uscate si vidate. Le gasiti in orice supermarket.

Iar pentru gust, luati in sticle mici ulei si otet sau puneti in cos o lamaie proaspata.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Si acum sa vedem ce mancam!- Un picnic trebuie sa aiba o tema! Nu puneti la intamplare alimentele pe care le aveti prin casa. Spre exemplu, vreti sa mancati carne.

Atunci luati specialitati traditionale pentru inceput. Le combinati cu felii de castravete sau ardei, care pot fi usor de transportat.

Pentru felul principal, carnea preparata deja la cuptor are toate sansele sa va ofere un picnic reusit. O taiati in felii groase la picnic si o combinati cu frunze de salata. La orice tip de carne se potriveste mustarul. Un borcanel de mustar e intotdeauna binevenit si usor de transportat.

Iar substantele active din mustar neutralizeaza eventualii compusi toxici care rezulta in urma metabolizarii acesteia.

Asadar, daca vreti carne, combinati intotdeuna cu mustar si salata. Nu cu paine, mai ales cand sunteti in mijlocul naturii. Proteinele din carne si glucidele din paine se separa in stomac. Dar nu pot fi digerate. In urma digestiei rezulta produsi intermediari, extrem de toxici pentru colon.

Dupa ce ati luat o masa de carne, dupa mai bine de o ora, merge un bol mare cu toate fructele care va plac.

Doar branzeturi- A doua varianta de picnic se bazeaza pe branzeturi. Luati toate branzeturile care va plac si incercati si specialitati frantuzesti. Acestea se combina cu frunze de salata, capere murate, masline, rosii, castraveti, ardei.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dar combinatia dintre branzeturile fermentate si painea integrala este neutra, deci permisa. Asa ca, daca va doriti, luati si lipii integrale. Le gasiti usor in supermarketuri sau pot fi cumparate de la restaurantele care vand kebab. Dupa branzeturi merg tot fructele.

Viva Italia!- O a treia varianta de picnic e potrivita pentru cei care iubesc Italia. Acasa fierbeti paste al-dente, apoi le puneti intr-un recipient inchis. Abia cand ajungeti la picnic, le mixati in acest recipient cu ulei de masline presat la rece. Apoi puneti topping-urile preferate.

Gustul Italiei se reconstituie cu masline, capere, ardei, busuioc, dovlecel, rosii. Va mai trebuie putin suc de rosii, pe care il transportati tot in sticla. Si din pastele acelea anoste, fierte, puteti sa faceti 4-5 combinatii fabuloase. Si care va tin de foame.

Dupa ce va plimbati putin, mancati cateva fructe si iata un picnic perfect. Daca faceti si miscare prin padure, nu va ingrasa, chiar daca ati consumat preponderent carbohidrati.
Si cel mai bine ar fi sa alegeti paste integrale din gau dur sau spelta. Acestea descarca treptat zahar si va hranescu cu adevarat. Spre exemplu, graul spelta este graul biblic, cu cel mai mic continut de gluten si cu ce mai mare cantitate de fibre. De aceea, si pretul e mai mare.

Sa fie fructe!- A treia varianta o reprezinta doar fructele. Dar faceti combinatii intre fructe zemoase si cele oleginoase. Luati nectarine, caise, visine. Dar si migdale, fistic, alune. Le mixati la picnic si le combinati, ca sa va tina de foame, cu felii expandate de cereale integrale.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro




Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies