Invata sa faci vin fiert dupa reteta lui Jamie Oliver! E delicios!

Invata sa faci vin fiert dupa reteta lui Jamie Oliver! E delicios!

Iata care sunt ingredientele retetei de vin fiert a lui Jamie Oliver!

 

Ingrediente
– Doua clementine
– O lamaie
– Un lime
– 200g de zahar
– 6 cuisoare
– Un baton de scortisoara
– Trei funze de dafin proaspete
– Un baton de vanilie taiat pe jumatate in lung
– Anason stelat, doua bucati
– Nucsoara
– Doua sticle de vin Chianti sau alt vin rosu
Modul de preparare
Curata bucati mari de coaja de clementina, lamaie si lime. Pune zaharul intr-o cratita la temperatura medie, adauga cojile de citrice si sucul de la clementine. Adauga cuisoarele, batonul de scortisoara, frunzele de dafin si un varf de praf de nucsoara. Pune in cratita si pastaia de vanilie si adauga putin vin, doar cat sa acopere zaharul.
Lasa totul pe foc pana ce zaharul s-a dizolvat complet in vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continua sa fierbi pentru 4-5 minute, pana ce obtii un sirop gros. Jamie recomanda aceasta metoda pentru a elibera toate aromele din condimente, insa fara a fi nevoie sa le fierbi in vin (pentru a nu se elimina alcoolul).
Cand siropul e gata, da focul la minim si adauga anasonul stelat si restul de vin. Mai incalzeste vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat in pahare si servit.
Sursa

Ingrediente

– Doua clementine
– O lamaie
– Un lime
– 200g de zahar
– 6 cuisoare
– Un baton de scortisoara
– Trei funze de dafin proaspete
– Un baton de vanilie taiat pe jumatate in lung
– Anason stelat, doua bucati
– Nucsoara
– Doua sticle de vin Chianti sau alt vin rosu

Modul de preparare


Curata

bucati mari de coaja de clementina, lamaie si lime. Pune zaharul intr-o cratita la temperatura medie, adauga cojile de citrice si sucul de la clementine. Adauga cuisoarele, batonul de scortisoara, frunzele de dafin si un varf de praf de nucsoara. Pune in cratita si pastaia de vanilie si adauga putin vin, doar cat sa acopere zaharul.

Lasa totul pe foc pana ce zaharul s-a dizolvat complet in vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continua sa fierbi pentru 4-5 minute, pana ce obtii un sirop gros. Jamie recomanda aceasta metoda pentru a elibera toate aromele din condimente, insa fara a fi nevoie sa le fierbi in vin (pentru a nu se elimina alcoolul).

Cand siropul e gata, da focul la minim si adauga anasonul stelat si restul de vin. Mai incalzeste vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat in pahare si servit.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce face Andreea Esca atunci când nu este pe micile ecrane și care este rutina ei. “Am și zile în care dorm 10 minute.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Decizia neobișnuită luată de Ștefan Stan după divorț. Ce promisiune a făcut pentru fetițele lui

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Care este secretul căsniciei lui Leonard Doroftei cu Monica! „Ea mi-a oferit tot ce am acum”. Cum s-a cunoscut celebrul boxer cu soția lui

"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...