Exista in hipermarket-uri fructe de mare congelate care pot fi extrem de usor de gatit. Iata ce trebuie sa stii despre modul lor de preparare.
Laura Cosoi iti da cateva sfaturi pretioase pe blogul sau despre cum poti gati corect crevetii si caracatita.
"Cum sunt pasionata de gatit, chiar daca stau in Bucuresti si nu aud valurile marii de pe terasa mea, mi-am facut placerea de a “aduce” pescaria la mine in bucatarie. Exista in hipermarket-uri fructe de mare congelate care pot fi extrem de usor de gatit.
Crevetii sunt preferatii mei si dupa ce ii spal bine de tot (decorticati fiind), ii pun putin pe gratar (3-5 minute in functie de marime) si apoi ii acopar cu zeama de lamaie. Daca sunt deja prefierti (citeste cu atentie ambalajul!), trebuie doar sa-i incalzesti. Daca sunt gatiti prea mult, crevetii devin cauciucati, iar carnea lor isi pierde fragezimea si suculenta.
In cazul in care alegi sa gatesti caracatita trebuie sa o speli foarte bine si apoi sa o tai.
Pui bucatile intr-o oala la fiert pana ce apa devine rosiatica, apoi adaugi un pahar de vin alb si cateva foi de dafin. Poti sa o lasi la fiert circa 1 ora iar apoi o pui pe gratarul incins unde o lasi nu mai mult de 3-5 minute.", scrie Laura pe blog.
Laura Cosoi iti da cateva sfaturi pretioase pe blogul sau despre cum poti gati corect crevetii si caracatita.
"Cum sunt pasionata de gatit, chiar daca stau in Bucuresti si nu aud valurile marii de pe terasa mea, mi-am facut placerea de a “aduce” pescaria la mine in bucatarie. Exista in hipermarket-uri fructe de mare congelate care pot fi extrem de usor de gatit.Crevetii sunt preferatii mei si dupa ce ii spal bine de tot (decorticati fiind), ii pun putin pe gratar (3-5 minute in functie de marime) si apoi ii acopar cu zeama de lamaie.
Daca sunt deja prefierti (citeste cu atentie ambalajul!), trebuie doar sa-i incalzesti. Daca sunt gatiti prea mult, crevetii devin cauciucati, iar carnea lor isi pierde fragezimea si suculenta.
In cazul in care alegi sa gatesti caracatita trebuie sa o speli foarte bine si apoi sa o tai. Pui bucatile intr-o oala la fiert pana ce apa devine rosiatica, apoi adaugi un pahar de vin alb si cateva foi de dafin. Poti sa o lasi la fiert circa 1 ora iar apoi o pui pe gratarul incins unde o lasi nu mai mult de 3-5 minute.", scrie Laura pe blog.