Invata sa gatesti supa crema de sfecla! Este sanatoasa si gustoasa!

Invata sa gatesti supa crema de sfecla! Este sanatoasa si gustoasa!
Invata sa gatesti supa crema de sfecla! Este sanatoasa si gustoasa!

Sfecla rosie, un aliment nu foarte popular in bucatarie, este recunoscuta pentru proprietatile sale de prevenire si chiar tratare a unor afectiuni.

 

Ingrediente:
1 sfecla de marime medie
1 ceapa
1 morcov
1 cartof mare
½ de radacina de telina mica
1-2 linguri de ulei de masline
2 linguri de seminte de canepa
1 lingurita de busuioc uscat
1-2 linguri zeama de lamaie sau sos de corcoduse (vezi modul de preparare aici)
2 catei de usturoi
sare
de Himalaya
un praf de piper
1 lingurita rasa de drojdie inactiva
o jumatate dintr-un avocado (optional)
Mod de preparare:
Sfecla se spala bine, eventual cu ajutorul unei perii fine, pentru a indeparta in mod eficient toare resturile de pamant. Se pune la fiert necuratata, acoperita cu apa din abundenta si se gateste la foc mic pana cand poate fi strapunsa usor cu furculita.
Timpul de fierbere depinde de marimea radacinii, insa ar trebui sa fie gata in 20-30 de minute. Cand este gata se toarna jet de apa rece peste ea si se curata coaja.
Intre timp, se spala si se curata ceapa, usturoiul, morcovul, cartoful si telina. Se fierb pentru 20-30 de minute, intregi sau taiate in jumatate daca sunt prea mari, intr-un litru si jumatate de apa cu un varf de lingurita de sare.
O parte din apa in care a fiert legumele (250ml) se pastreaza intr-un pahar pentru a ajusta la final consisenta supei. Se adauga sfecla curatata peste legumele fierte si se mixeaza cu un blender vertical pana se obtine o pasta omogena. Optional, dupa ce se raceste compozitia se poate amesteca o jumatate de avocado bine copt pentru o consistenta si mai cremoasa. Tot atunci se adauga uleiul, piperul, busuiocul, semintete de canepa, drojdia si sucul de lamaie sau sosul de corcoduse verzi, pentru a obtine o supa cu gust dulce acrisor.
Se pastreaza putine seminte de canepa pentru decor si se savureaza in tihna.
SUrsa

Ingrediente:

1 sfecla de marime medie
1 ceapa
1 morcov
1 cartof mare
½ de radacina de telina mica
1-2 linguri de ulei de masline
2 linguri de seminte de canepa
1 lingurita de busuioc uscat
1-2 linguri zeama de lamaie sau sos de corcoduse (vezi modul de preparare aici)
2 catei de usturoi
sare de Himalaya
un praf de piper
1 lingurita

rasa de drojdie inactiva
o jumatate dintr-un avocado (optional)

Mod de preparare:

Sfecla se spala bine, eventual cu ajutorul unei perii fine, pentru a indeparta in mod eficient toare resturile de pamant. Se pune la fiert necuratata, acoperita cu apa din abundenta si se gateste la foc mic pana cand poate fi strapunsa usor cu furculita. Timpul de fierbere depinde de marimea radacinii, insa ar trebui sa fie gata in 20-30 de minute.
Cand este gata se toarna jet de apa rece peste ea si se curata coaja.

Intre timp, se spala si se curata ceapa, usturoiul, morcovul, cartoful si telina. Se fierb pentru 20-30 de minute, intregi sau taiate in jumatate daca sunt prea mari, intr-un litru si jumatate de apa cu un varf de lingurita de sare.

O parte din apa in care a fiert legumele (250ml) se pastreaza intr-un pahar pentru a ajusta la final consisenta supei.
Se adauga sfecla curatata peste legumele fierte si se mixeaza cu un blender vertical pana se obtine o pasta omogena. Optional, dupa ce se raceste compozitia se poate amesteca o jumatate de avocado bine copt pentru o consistenta si mai cremoasa. Tot atunci se adauga uleiul, piperul, busuiocul, semintete de canepa, drojdia si sucul de lamaie sau sosul de corcoduse verzi, pentru a obtine o supa cu gust dulce acrisor. Se pastreaza putine seminte de canepa pentru decor si se savureaza in tihna.

SUrsa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies