Multe gospodine in varsta tanjesc dupa o smantana buna, ca pe vremuri cand produsele nu se inmulteau cu diverse chimicale. Noi iti oferim o reteta pentru a o face ca la carte, traditional.
Ingrediente:
100 ml de lapte (de vaca sau vegetal- soia, migdale, orez, cocos etc.)
170 ml de ulei (floarea soarelui, masline sau ulei de arahide)
3-4 picaturi de suc de lamaie
sare
Mod de preparare:
Laptele si lamaia trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-un borcan curat de sticla se toarna laptele si uleiul.
Se adauga picaturile de zeama de lamaie si sarea.
Foloseste un mixer vertical pentru a amesteca ingredientele la viteza mare, circa 5 minute.
Smantana obtinuta poate fi pastrata in borcan, in frigider, maximum o saptamana.
Sursa: lataifas.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro