Acest fondant decadent iti va face oaspetii sa iti ceara si a doua portie.
Ingrediente pentru opt portii
276g ciocolata neagra
225g unt
400g zahar
5 oua mari
200g faina
8 linguri de sos de caramel (sau caramel la conserva) amestecat cu o lingurita de sare de mare.
Ai nevoie de 8 forme pentru budinca, unse cu unt si presarate cu pudra de cacao.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Topeste usor ciocolata si untul intr-un recipient cu fundul gros. Amesteca bine si pune zaharul si ouale batute, unul cate unul. Nu te ingrijora daca amestecul pare sa se taie. Adauga faina si un praf de sare.
2. Umple formele pana la jumatate, apoi pune o lingura de caramel in centrul fiecaruia. Umple apoi cu restul de amestec. Gateste pe randul din mijloc timp de exact 20 de minute. Ia de la cuptor si mai lasa in forme inca 3 minute. Apoi scoate-le din forme si serveste imediat cu inghetata de vanilie.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro