Nu e mereu usor sa te apuci sa faci mancare cand vii de la serviciu.
Daca nu ai nimic pregatit, faci ceva rapid sau mananci pe coltul mesei, rapid. Oboseala te face sa mananci multa paine sau, si mai rau, sa faci o tigaie mare cu cartofi prajiti.
Nu trece peste aperitiv si nici peste desert- O masa completa se compune, ideal, dintr-un antreu, un fel pricipal si un desert.
La antreu, ideal este sa pregatesti un platou de cruditati sau o salata, care iti vor crea o senzatie de satietate, inca dinainte de a te aseza la masa.
Felul principal ar trebui sa fie pe baza de proteine, urmat de un desert usor, pe baza de fructe gatite.
Daca nu ai chef deloc sa gatesti si vrei sa comanzi mancare, comanda un gratar si o salata, fara cartofi prajiti. Cat despre seminte sau covrigei, inlocuieste-le, la o ora-doua dupa masa, cu un ceai caldut sau un bol de fructe taiate marunt.
Ca sa digeri bine si sa eviti sa iei o gustare rapida, in picioare, indrazneste sa pui fata de masa si sa aranjezi frumos vesela. Stii ca e in avantajul tau si ca, daca pui mancarea in farfurie, vei putea controla cantitatile si vei manca mai putin.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro