In 3 combinatii diferite, cu 3 arome distincte, cartofii copti dupa reteta lui Jamie sunt garnitura perfecta.
Alege un amestec de condimente care iti surade si prepara o cina rapida si sanatoasa.
INGREDIENTE
5-6 cartofi
INGREDIENTE PENTRU AMESTECUL DE CONDIMENTE 1
3 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura otet din vin rosu
rozmarin
7-8 catei de usturoi necuratati
sare
piper
INGREDIENTE PENTRU AMESTECUL DE
CONDIMENTE 2
1-2 linguri ulei de masline
1 lingura de unt
1 lingura otet din vin rosu
cateva frunze de salvie
coaja de la o jumatate de clementina
sare
piper
INGREDIENTE PENTRU AMESTECUL DE CONDIMENTE 3
grasime de gasca/porc
1 lingura otet din vin rosu
4-5 frunze de dafin
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Curata si taie cartofii in sferturi (daca sunt mari), apoi fierbe-i pentru 10-13 minute, pana cand patrunde furculita in ei, insa nu sunt atat de moi pe cat i-ai vrea pentru piure. Strecoara-i si lasa-i sa stea deasupra cratitei in care au fiert, in strecuratoare.
Intre timp, pregateste unul din amestecurile de condimente preferate.
Agita putin cartofii in strecuratoare, apoi pune-i in tava impreuna cu amestecul ales si agita tava, incat condimentele sa adere la cartofi.
Baga tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute, iar dupa 40 de minute scoate tava si apasa usor cu ustensila de piure pe fiecare, incat sa crape crusta si sa devina mai crocanti.
Da tava la cuptor din nou pentru alte 10-20 de minute, pana devin aurii si formeaza o crusta crocanta.
Sursa
Alege un amestec de condimente care iti surade si prepara o cina rapida si sanatoasa.
INGREDIENTE
5-6 cartofi
INGREDIENTE PENTRU AMESTECUL DE CONDIMENTE 1
3 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura otet din vin rosu
rozmarin
7-8 catei de usturoi necuratati
sare
piper
INGREDIENTE PENTRU AMESTECUL DE CONDIMENTE 2
1-2 linguri ulei de masline
1 lingura de unt
1 lingura otet din vin rosu
cateva frunze de salvie
coaja de la o jumatate de clementina
sare
piper
INGREDIENTE PENTRU AMESTECUL DE CONDIMENTE 3
grasime de gasca/porc
1 lingura otet din vin rosu
4-5 frunze de dafin
cimbru
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Curata si taie cartofii in sferturi (daca sunt mari), apoi fierbe-i pentru 10-13 minute, pana cand patrunde furculita in
ei, insa nu sunt atat de moi pe cat i-ai vrea pentru piure. Strecoara-i si lasa-i sa stea deasupra cratitei in care au fiert, in strecuratoare. Intre timp, pregateste unul din amestecurile de condimente preferate.
Agita putin cartofii in strecuratoare, apoi pune-i in tava impreuna cu amestecul ales si agita tava, incat condimentele sa adere la cartofi.
Baga tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute, iar dupa 40 de minute scoate tava si apasa usor cu ustensila de piure pe fiecare, incat sa crape crusta si sa devina mai crocanti.
Da tava la cuptor din nou pentru alte 10-20 de minute, pana devin aurii si formeaza o crusta crocanta.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro