Invata sa prepari cele mai bune clatite banatene!

Invata sa prepari cele mai bune clatite banatene!

Dana Rogoz iti da un truc pretios pentru clatite banatene. Iata cum se fac.

 

Ingrediente:
6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie cat mai subtiri
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
stafide
unt pentru uns vasul  pentru cuptor
Preparare:
Mai intai pregatim compozitia cu care vom umple clatitele. Amestecam branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Apoi separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar. Iar albusurile le batem spuma tare, adaugam deasupra restul de zahar (120 grame) si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia (se va obtine o compozitie ca pentru bezea).
Umplem caltitele cu amestecul de branza si stafide, si le impaturim ca pe sarmale. Le asezam apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie unul mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum am ales eu) si pregatit pentru cuptor. Deasupra clatitelor mai punem putin unt, ca in poze. Apoi turnam crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si il lasam aproximativ 10 minute, pana cand vedem ca acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini. Atunci scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra crema de bezea, facuta din albusuri. Mai lasam clatitele astfel acoperite inca vreo 10 minute la cuptor si gata!
Sursa

Ingrediente:

6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie cat mai subtiri 
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250

de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
stafide
unt pentru uns vasul  pentru cuptor

Preparare:

Mai intai pregatim compozitia cu care vom umple clatitele. Amestecam branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Apoi separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar. Iar albusurile le batem spuma tare, adaugam deasupra restul de zahar (120 grame) si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia (se va obtine o compozitie ca pentru bezea).

Umplem caltitele cu amestecul de branza si stafide, si le impaturim ca pe sarmale. Le asezam apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie unul mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum am ales eu) si pregatit pentru cuptor. Deasupra clatitelor mai punem putin unt, ca in poze. Apoi turnam crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si il lasam aproximativ 10 minute, pana cand vedem ca acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini. Atunci scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra crema de bezea, facuta din albusuri. Mai lasam clatitele astfel acoperite inca vreo 10 minute la cuptor si gata!

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon