Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!

Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!
Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a preparat eclere cu cafea.

 

Costul estimativ pentru 6-8 persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
Pentru aluatul de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema:
6 galbenusuri
50 g zahar
30g amidon
30g faina
500ml lapte
1-2 linguri cafea macinata
Pentru glazura:
200 ml zahar pudra
500 g glucoza
1 lingurita cafea solubila
Mod de preparare
Aluatul de patiserie
Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se
pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.
Crema
Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.
Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.
Se ia de pe foc.
Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.

Costul estimativ pentru 6-8 persoane este de 40 de lei.



Ingrediente

Pentru aluatul de patiserie:


125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pentru crema:

6 galbenusuri
50 g zahar
30g amidon
30g faina
500ml lapte
1-2 linguri cafea macinata
Pentru glazura:

200

ml zahar pudra
500 g glucoza
1 lingurita cafea solubila

Mod de preparare

Aluatul de patiserie

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.

Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.

Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.


Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.

Crema

Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.

Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.Se ia de pe foc.

Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies