Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!

Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!
Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a preparat eclere cu cafea.

 

Costul estimativ pentru 6-8 persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
Pentru aluatul de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema:
6 galbenusuri
50 g zahar
30g amidon
30g faina
500ml lapte
1-2 linguri cafea macinata
Pentru glazura:
200 ml zahar pudra
500 g glucoza
1 lingurita cafea solubila
Mod de preparare
Aluatul de patiserie
Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se
pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.
Crema
Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.
Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.
Se ia de pe foc.
Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.

Costul estimativ pentru 6-8 persoane este de 40 de lei.



Ingrediente

Pentru aluatul de patiserie:


125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Pentru crema:

6 galbenusuri
50 g zahar
30g amidon
30g faina
500ml lapte
1-2 linguri cafea macinata
Pentru glazura:

200

ml zahar pudra
500 g glucoza
1 lingurita cafea solubila

Mod de preparare

Aluatul de patiserie

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.

Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.

Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.


Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.

Crema

Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.

Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.Se ia de pe foc.

Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies