Acest tort este format din blaturi de biscuiti crocanti si doua tipuri de creme.
Biscuit Dacquoise:
150 g zahar pudra
150g pudra de migdale
188 g albus
45 g zahar
75 g alune de padure
Crema praline:
250 g de lapte
60 g galbenus
50 g zahar
20 g amidon
20g unt
125 g de praline
Caramel sarat:
200 g de zahar
100 g de frisca
70 g de unt
2g sare
45 g ciocolata neagra
Decor:
3 alune padure
3 boabe fistic
Metoda:
Biscuitul Dacquoise:
Cu ajutorul telului, in mixer, se
bat albusurile cu jumatate din zaharul tos si la final se adauga cealalta jumatate. Se incorporeaza delicat zaharul pudra si pudra de migdale, in albusuri. Cu ajutorul unui pos cu dui, se fac doua discuri egale, pe care se pun cele 75g alune de padure. Se pudreaza cu zahar, se lasa cateva minute, se pudreaza din nou si se introduce la cuptor, la 170 grade in jur de 20 minute.
Crema praline:
Se face o crema de patiserie din lapte, galbenus, zahar, amidon si unt. Se amesteca zaharul cu amidonul, zaharul si putin lapte. Restul de lapte se fierbe si se toarna peste compozitia de ou, amestecand continuu. Se intoarce pe foc si se fierbe, amestecand continuu. Se retrage de pe foc si se adauga cele 20g de unt.
Se adauga pralina. Se pune la racit pana la 25-30 de grade, dupa care se bate cu untul alifiat.
Caramelul sarat:
Intr-o cratita se realizeaza un caramel sec, cu ajutorul zaharului. Se opreste caramelizarea, varsand peste frisca fiarta impreuna cu sarea. Se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga untul in trei parti. Se lasa la racit pana la 50 de grade, dupa care se adauga ciocolata.
Se lasa la racit.
Montare:
Se ia un disc de biscuit si se aseaza cu alunele in sus.
Se toarna deasupra, cu ajutor unui pos, un strat subtire de caramel.
Se acopera toata suprafata blatului cu crema de pralina sub forma de bile.
Se pune cel de-al doilea disc de blat.
Se pudreaza cu zahar lasand in centru un cerc nepudrat si se decoreaza cu 3 aveline de crema, o aluna de padure, un fistic verde si o torsada de ciocolata neagra- o fasie subtire rasucita de ciocolata temperata.
Sursa: BakeOff Romania
Biscuit Dacquoise:
150 g zahar pudra
150g pudra de migdale
188 g albus
45 g zahar
75 g alune de padure
Crema praline:
250 g de lapte
60 g galbenus
50 g zahar
20 g amidon
20g unt
125 g de praline
125 g de unt
Caramel sarat: 200 g de zahar
100 g de frisca
70 g de unt
2g sare
45 g ciocolata neagra
Decor: 3 alune padure
3 boabe fistic
Metoda:
Biscuitul Dacquoise: Cu ajutorul telului, in mixer, se bat albusurile cu jumatate din zaharul tos si la final se adauga cealalta jumatate.
Se incorporeaza delicat zaharul pudra si pudra de migdale, in albusuri. Cu ajutorul unui pos cu dui, se fac doua discuri egale, pe care se pun cele 75g alune de padure. Se pudreaza cu zahar, se lasa cateva minute, se pudreaza din nou si se introduce la cuptor, la 170 grade in jur de 20 minute.
Crema praline: Se face o crema de patiserie din lapte, galbenus, zahar, amidon si unt. Se amesteca zaharul cu amidonul, zaharul si putin lapte. Restul de lapte se fierbe si se toarna peste compozitia de ou, amestecand continuu. Se intoarce pe foc si se fierbe, amestecand continuu. Se retrage de pe foc si se adauga cele 20g de unt. Se adauga pralina. Se pune la racit pana la 25-30 de grade, dupa care se bate cu untul alifiat.
Caramelul sarat: Intr-o cratita se realizeaza un caramel sec, cu ajutorul zaharului. Se opreste caramelizarea, varsand peste frisca fiarta impreuna cu sarea. Se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga untul in trei parti. Se lasa la racit pana la 50 de grade, dupa care se adauga ciocolata. Se lasa la racit.
Montare: Se ia un disc de biscuit si se aseaza cu alunele in sus.
Se toarna deasupra, cu ajutor unui pos, un strat subtire de caramel.
Se acopera toata suprafata blatului cu crema de pralina sub forma de bile.
Se pune cel de-al doilea disc de blat.
Se pudreaza cu zahar lasand in centru un cerc nepudrat si se decoreaza cu 3 aveline de crema, o aluna de padure, un fistic verde si o torsada de ciocolata neagra- o fasie subtire rasucita de ciocolata temperata.
Sursa:
BakeOff Romania Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro