Chef Doru Serban te invata sa prepari cuscus cu vita picanta. Uite de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente
150 g cuscus
Un catel de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper, boia, ulei de masline
300 ml suc de rosii
Oregano, busuioc uscat
400 g antricot sau vrabioara de vita
2-3 ardei kapia
O legatura verdeata
Mod de preparare
Se toaca marunt ardeiul si usturoiul, se calesc in ulei de masline, se adauga boiaua, sare, piper, oregano si busuioc uscat.
Dupa cateva secunde, se stinge cu sucul de rosii si se da in clocot cateva minute.
Sosul obtinut se foloseste pentru a opari cuscusul timp de 5 minute cu un capac deasupra.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Dupa ce s-a oparit cusucusul, se afana bine si se serveste cu carnea de vita.
Se taie carnea julienne, se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline, boia.
Se lasa putin la marinat, apoi se trage la tigaie.
Se trag la tigaie si ardeii, apoi se amesteca cu carnea de vita si cu multa verdeata proaspat tocata.