Invata sa prepari eclerul clasic! Uite cat e de usor!

Invata sa prepari eclerul clasic! Uite cat e de usor!
Invata sa prepari eclerul clasic! Uite cat e de usor!

Chef Doru Serban a pregatit o reteta simpla de ecleruri.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.
Ingrediente
Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema de vanilie:
500 g
lapte
6 galbenusuri
O lingurita extract de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
Pentru decor:
Ciocolata neagra
Mod de preparare
Aluatul
Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza cojile de eclair prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii
Crema de vanilie
Se bat
galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca, apoi se adauga faina si se amesteca bine cu compozitia existenta.
Se fierbe laptele cu vanilia pastrand cateva linguri separat cu care se va dilua crema.
Se toarna cele cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.
Se adauga jumatate din laptele fierbinte, se amesteca bine, apoi toata crema se adauga peste restul de lapte.
Se aduce la fierbere amestecand cu un tel si dupa ce se leaga, se ia de pe foc.Se umplu cojile cu crema bine racita si se decoreaza cu ciocolata neagra, topita.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.

Ingrediente

Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa 
125 ml lapte 
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua

Pentru crema de vanilie:

500 g lapte 


6 galbenusuri
O lingurita extract de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina

Pentru decor:

Ciocolata neagra

Mod de preparare

Aluatul

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere. 

Apoi se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform. 


Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza cojile de eclair prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii

Crema de vanilie

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca, apoi se adauga faina si se amesteca bine cu compozitia existenta. 


Se fierbe laptele cu vanilia pastrand cateva linguri separat cu care se va dilua crema.

Se toarna cele cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.Se adauga jumatate din laptele fierbinte, se amesteca bine, apoi toata crema se adauga peste restul de lapte. Se aduce la fierbere amestecand cu un tel si dupa ce se leaga, se ia de pe foc.Se umplu cojile cu crema bine racita si se decoreaza cu ciocolata neagra, topita.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies