Invata sa prepari Karniyarik! Uite cat este de usor!

Invata sa prepari Karniyarik! Uite cat este de usor!

Chef Doru Serban a pregatit o reteta deosebita la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
5 vinete medii
2 cepe
10 ardei iuti bulgaresti
300 g carne tocata de miel
300 g carne tocata de vita
4 rosii
6 -7 catei de usturoi
O lingura bulion
2 pahare ulei vegetal
3-4 linguri ulei de masline
Sare, piper, piper, boia
Apa
Mod de preparare
Se cojesc partial vinetele sub forma unor dungi de cate 2 cm, apoi se taie jumatati, fara a indeparta codita.
Se prajesc in ulei incins, la foc mare, pana se rumenesc usor, apoi se scot pe prosop de hartie, cu fata in jos.
Separat, se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc impreuna cu carnea tocata in doua/trei linguri de ulei de masline.Se adauga condimentele, sarea, piperul si se da o data in clocot.
Separat, se pregateste bulionul cu doua/trei linguri de apa si se adauga la carnea tocata.
Cu ajutorul unei linguri se desface mijlocul vinetelor si se umplu cu carne tocata, peste care se adauga pentru decor, o felie- doua de rosie si un ardei bulgaresc (lung).
Se da la cuptor pentru maxim 30 de minute.
Se serveste cu orez si cacik (iaurt cu castravete si usturoi).

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.

Ingrediente

5 vinete medii
2 cepe 10 ardei iuti bulgaresti
300 g carne tocata de miel
300 g carne tocata de vita
4 rosii 
6 -7 catei de usturoi
O lingura bulion 
2 pahare ulei vegetal 
3-4 linguri ulei de masline
Sare,

piper, piper, boia
Apa 

Mod de preparare

Se cojesc partial vinetele sub forma unor dungi de cate 2 cm, apoi se taie jumatati, fara a indeparta codita.

Se prajesc in ulei incins, la foc mare, pana se rumenesc usor, apoi se scot pe prosop de hartie, cu fata in jos.

Separat, se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc impreuna cu carnea tocata in doua/trei linguri de ulei de masline.Se adauga condimentele, sarea, piperul si se da o data in clocot. 

Separat, se pregateste bulionul cu doua/trei linguri de apa si se adauga la carnea tocata.

Cu ajutorul unei linguri se desface mijlocul vinetelor si se umplu cu carne tocata, peste care se adauga pentru decor, o felie- doua de rosie si un ardei bulgaresc (lung).

Se da la cuptor pentru maxim 30 de minute.

Se serveste cu orez si cacik (iaurt cu castravete si usturoi).

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat