Nu stii in ce fel sa mai prepari legumele? Daca vrei sa le consumi altfel, incearca reteta cu sos de susan. Iata de ce ai nevoie!
Ingrediente
Castravete
Ardei gras (diferite culori)
Morcov
Telina
Optional, zeama de la o lamaie
Pentru sosul de susan (tahina):
350 g seminte de susan
Sare, piper
50-100 ulei de masline
O cana de apa calduta
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se pun semintele de susan intr-o tigaie si se prajesc foarte putin, fara ulei, pana cand vor prinde putina culoare.
Se lasa sa se raceasca, se pun in blender si se blendeaza pana cand devin o pasta densa.
Se adauga uleiul de masline si se continua blendarea pana cand se obtine un sos uniform.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Acest proces poate sa dureze 5-10 minute, timp in care este necesar sa se curete cu o spatula, resturile de pe peretii blenderului.
Pasta obtinuta se depoziteaza in borcane curate, timp de cateva saptamani sau se poate amesteca intr-un bol cu apa calduta, zeama de lamaie, sare, piper si inca putin ulei de masline.
Se serveste cu legumele taiate bastonase. Pentru a nu oxida, legumele se pot presara cu lamaie.