Invata sa prepari o delicioasa negresa cu gem si nuci de post

Invata sa prepari o delicioasa negresa cu gem si nuci de post

Chef Doru de la "Draga mea prietena" a pregatit un adevarat deliciu in timpul emisiunii.

 

Doru a facut negresa cu gem si nuci, de post, costul acesteia fiind de 30 de lei pentru 6-8 persoane.
Ingrediente
O cana zahar
O cana ulei
2 cani apa
Un borcan gem sau dulceata (400 g)
O lingurita bicarbonat
3 linguri cacao
Faina cat cuprinde (aprox. 300- 400 g)
O cana nuca
O lingurita otet
Mod de preparare
Se mixeaza zaharul, gemul, uleiul, apa, cacao si bicarbonatul stins in otet, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se bate compozitia cu mixerul pana cand se formeaza mici bule de aer.
Se adauga faina in ploaie, amestecand in continuu, pana cand ajunge la consistenta unei smantani, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
Nucile se impart in doua: jumatate se macina si cealalta jumatate se zdrobeste.
Se presara aluatul cu toata cantitatea de nuca, uniform, apoi se da la cuptor la 180 grade, timp de 40-45 minute. Se verifica cu scobitoarea, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca bine inainte sa se taie.

Doru a facut negresa cu gem si nuci, de post, costul acesteia fiind de 30 de lei pentru 6-8 persoane.

Ingrediente
O cana zahar
O cana ulei
2 cani apa
Un borcan gem sau dulceata (400 g)
O lingurita bicarbonat
3 linguri cacao
Faina cat cuprinde (aprox. 300- 400 g)
O cana nuca
O lingurita otet

Mod de preparare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Se mixeaza zaharul, gemul, uleiul, apa, cacao si bicarbonatul stins in otet, pana cand se obtine o pasta omogena.


Se bate compozitia cu mixerul pana cand se formeaza mici bule de aer.Se adauga faina in ploaie, amestecand in continuu, pana cand ajunge la consistenta unei smantani, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.

Nucile se impart in doua: jumatate se macina si cealalta jumatate se zdrobeste.

Se presara aluatul cu toata cantitatea de nuca, uniform, apoi se da la cuptor la 180 grade, timp de 40-45 minute. Se verifica cu scobitoarea, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca bine inainte sa se taie.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte