Chef Doru Serban iti arata cum sa prepari rapid o pasca delicioasa cu blat de biscuiti. Iata de ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi.
Ingrediente
Pentru blat:
600 g biscuiti digestivi
100 g unt topit
Scortisoara, optional
Pentru umplutura:
850 g branza de vaci
5 oua
100 g unt
150 g smantana
70 g gris
100 g faina
200 g zahar
O lingura extract de vanilie
150 g stafide aurii
2 linguri de rom
3 linguri lapte|
Coaja rasa de la o portocala sau lamaie
Mod de preparare
Se rad biscuitii, se amesteca
Se tapeteaza peretii unei tavi sau ai unui vas cu un strat de 1 cm de compozitie.
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, untul topit, smantana, grisul, faina bine cernuta si se amestecata.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se adauga jumatate din zahar, stafidele, vanilia, esentele si coaja de citrice, apoi se omogenizeaza pana se obtine o compozitie densa.
Se bat albusurile cu restul de zahar si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.
Cei ce vor o pasca mai usoara, pot face pasca doar din compozitie.
Se toarna compozitia peste blatul de biscuit si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-40 minute.